Evrovizija 2018

Džesika dan ranije poklonila pesmu „We got love”

Iako je zvanična premijeru svoje pesme najavila za 9. februar, Džesika Mauboj je sa svojim timom odlučila da evrovizijsku pesmu We got love predstavi publici dan ranije, zajedno sa spotom.

Australijski javni servis SBS se i ove godine odlučio za interni odabir izvođača i pesme. Najpre je u novembru objavljeno da će Džesika Mauboj po drugi put pevati za ovu zemlju na gledanom televizijskom takmičenju, a sada je svetlost dana konačno ugledala i pesma We got love.

Autori pesme su Dejvid Musameki i Entoni Egizi, isti ljudi koji su radili i prethodne dve australijske evrovizijske numere Sound of silence i Don’t come easy. Za razliku od prethodne dve numere, koje su baladnog raspoloženja, ovaj tim je za Džesiku uradio pesmu bržeg ritma i himničnog karaktera u pop-dens verziji.

Prvo učešće na evrovizijskoj sceni je Džesika imala u Kopenhagenu 2014. godine, a njen nastup u revijalnom programu je Australiji doneo kartu za redovna takmičarska učešća na Evroviziji.

Džesika Mauboj je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pevačica u Australiji i šire. Karijeru je započela u talent-šouu Idol; pet njenih albuma nalazi se na listi od 10 najprodavanijih, ima više od 158 miliona pregleda na onlajn platformama i preko 37 miliona pregleda na Jutjubu.

Dobitnica je i nekoliko značajnijih muzičkih nagrada, među kojima su i dve MTV nagrade Best Australian Act. Bila je članica žirija australijske verzije muzičkog rijalitija The Voice, a glumila je i na filmskom platnu.

httpv://youtu.be/J4XZxbrvepw

Oznake