Evrovizija 2018

Julijina evrovizijska pesma je „I won’t break”

Ovogodišnja ruska predstavnica Julija Samojlova je predstavila svoju evrovizijsku pesmu I won’t break s kojom će se takmičiti u drugom lisabonskom polufinalu 10. maja zajedno sa Srbijom.

Pesmu je opisala kao baladu koja nije samo nežna, nego je i autobiografska. Autori kompozicije su Leonid Gutkin, Neta Nimrodi i Ari Burštajn. Reč je o istom timu koju je prošle godine napisao evrovizijsku pesmu Flame is burning.

Julija je iz drugog pokušaja uspela da obezbedi učešće na evrovizijskoj sceni, nakon što su joj ukrajinske službe zabranile ulazak u tu zemlju, ne samo na prošlogodišnje takmičenje, nego i u naredne dve godine.

Iza Julije stoji jedna teška životna priča. Rođena je 1989. godine u gradu Uhta u autonomnoj Republici Komiji, a od detinjstva joj je onemogućeno kretanje. Naime, rođena je kao zdravo dete, ali je posle vakcinacije prestala da ustaje na noge. Sa 13 godina joj je dijagnostikovana spinalna Verding-Hofmanova mišićna atrofija, zbog čega koristi invalidska kolica.

Bolest po običaju nikada ne sprečava snove u bavljenju muzikom, pa tako ni njene, te je kao i većina evrovizijskih učesnika, karijeru započela u šou-programima za mlade pevače – i to u ruskoj verziji X Factora 2013. godine, gde je učešće završila kao drugoplasirana u finalu, pod mentorstvom legendarne ruske pevačice i evrovizijske učesnice iz 1997. Ale Pugačove. Njeno učešće u tom šouu je ostalo upamćeno po tome što izvedbom pobedničke Molitve nikog nije ostavila ravnodušnim. Da je prijateljska veza između nje i Ale zaista jaka, govori i činjenica da je posle učešća u tom šouu dobila njeno priznanje „Zlatna zvezda“.

U svoju biografiju je upisala i učešće na svečanom otvaranju Zimskih paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine. Pored toga što peva, ona i piše pesme i ostvarivala je pobede na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

httpv://youtu.be/bgBwbr_fUxA

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!