Iz mog ugla 2018

Australija | Ko je Džesika Mauboj?

Džesika Mauboj je četvrti predstavnik Australije na Pesmi Evrovizije, ali joj nastup na evrovizijskoj sceni izvesno neće biti debitantski.

Rođena je 4. avgusta 1989. u Darvinu u Severnoj Australiji. Muzikom je počela da se bavi 2006. godine.

Probila led
Ona je već nastupala na evrovizijskoj sceni, 2014. godine u Kopenhagenu, ali u revijalnom programu druge polufinalne večeri. To je bila polazna tačka da se Australija nađe u zvaničnom takmičarskom programu Evrovizije već sledeće godine u Beču.

Džesika Mauboj je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih pevačica u Australiji i šire. Karijeru je započela u talent-šouu Idol; pet njenih albuma nalazi se na listi 10 najprodavanijih, ima više od 158 miliona pregleda na onlajn platformama i preko 37 miliona pregleda na Jutjubu.

Dobitnica je i nekoliko značajnijih muzičkih nagrada, među kojima su i dve MTV nagrade Best Australian Act. Bila je članica žirija australijske verzije muzičkog rijalitija The Voice, a glumila je i na filmskom platnu.

httpv://youtu.be/tUsJi8nKsj0

Kada je reč o muzičkim uzorima, Džesika je odrasla uz kantri-muziku i kao svoje prve uzore navodi Petsi Klajn, Doli Parton i Slima Dastija. Ipak, najveću inspiraciju za njenu muzičku karijeru dali su joj Maraja Keri i Bijonse. Međutim, žene kojima se Džesika divi zbog svoje izuzetnosti su bivša zlatna sprinterka Keti Frimen i glumica Debora Mejlman.

Džesika se takođe u slobodno vreme slika za modne časopise, a član je i fondacije „Soni” za pomoć ugroženoj i bolesnoj deci.

httpv://youtu.be/2-JLf7dhMpY

Oznake