Iz mog ugla 2018

Ukrajina | Ko je Melovin?

Prošlogodišnji domaćin Evrovizije će se predstaviti pesmom Under the ladder (Ispod merdevina) koju će u maju izvesti intrigantni Konstantin Boharov, poznatiji kao MELOVIN. Konstantin je iz drugog pokušaja uspeo da odnese pobedu na ukrajinskom nacionalnom izboru, nakon veoma jake konkurencije.

Konstantin Boharov je rođen 11. aprila 1997. godine u Odesi. Kostja se prvi put susreo sa muzikom sa svega četiri godine, kada mu je baka poklonila muzičku kutiju koja je svirala Betovenov evergrin Za Elizu. Danas je ovaj mladić usredsređen na umetnost u skoro svakom pogledu — obožava hemiju, kuvanje, dizajn, fotografiju, a iz priloženog se može primetit da mu je najveća pasija definitivno muzika.

Od malena je učestvovao u školskim predstavama i koncertima. Nakratko je išao i u muzičku školu, ali ubrzo je prestao time da se bavi. Godine 2009. upisuje školu Narodnog pozorišta „Samocviti”. Iz godine u godinu, iz grada u grad, Konstantin biva nagrađivan u domenu glume i pozorišta.

Njegov pseudonim MELOVIN nastao je 2013. godine od kombinacije dve reči – od engleske reči „Halloween” (Noć veštica) i od imena svetski poznatog dizajnera Aleksandra Mekvina. Kao što se može primetiti, ovog dečka odlikuje veoma unikatan imidž – kontaktna sočiva, frizura i neobični kostimi čine da izgleda kao jedan od „Marvelovih” junaka.

Pobednik je šeste sezone ukrajinskog X Factora. Izvodio je pesme Stasa Šurinsa, Toma Odela, Adel, Džamale, Valerija Meladzea i bendova poput grupe „Okean Elzy”, „Muse” i „The Rasmus”.

httpv://youtu.be/HKLlH1NfFbs

U septembru 2015. upisuje se na Kijevski institut za muziku, 2016. godine objavljuje debitantski singl pod nazivom Ne odinokaya, a 2017. učestvuje po prvi put na ukrajinskoj preselekciji za Pesmu Evrovizije. Sa pesmom Wonder osvaja visoko 3. mesto. Iste godine započinje svoju prvu solo turneju i objavljuje numeru Hooligan, koju komponuje u saradnji sa poznatim evrovizijskim kompozitorom Ešlijem Hiklinom.

Evrovizijska pesma Under the ladder je sasvim novo poglavlje u njegovoj karijeri. Ova pesma govori o porazima koji nas putem raznih događaja dovode do uspeha. Konstantin se i dalje seća večeri kad ju je napisao. Osećao se depresivno i bespomoćno, te je tako hteo da napiše kompoziciju koja će ga „oživeti”. Hteo je pesmu koja će pomoći ljudima u nedaćama i problemima kao što su strahovi i predrasude.

httpv://youtu.be/Us9h-28AGdw

Oznake