Iz mog ugla 2018

Španija | Ko su Amaja i Alfred?

Amaja Romero i Alfred Garsija su 58. predstavnici Španije na Pesmi Evrovizije. Međutim, postoji jedna zanimljivost — pobedu nisu odneli na finalnoj večeri talent-šoua „Operacija Trijumf”, već na specijalnoj gali na kojoj je šestoro najboljih takmičara otpevalo devet namenski napisanih pesama. Publika je njihovu duetsku pesmu Tu canción izglasala kao najbolju.

S obzirom na to da su njih dvoje na početku svojih karijera, oni koji nisu pratili ovaj popularni muzički rijaliti počeli su da se pitaju ko su oni i kakav im je život van rijalitija. E, pa redakcija je sve doznala.

Amaja Romero je rođena 1999. godine u Pamploni u muzičkoj porodici. Sa šest godina je počela da svira klavir, a sa 10 godina je ostvarila učešće u svom prvom talent-šouu. Stručnjaci su njen glas ocenili kao jedinstven, svestran i nijansiran pri izgovoru reči, dok su, s druge strane, njen šarm i pojavu ocenili nestvaranim. Kao svoje muzičke uzore ističe Pola Makartnija, legendarne „Bitlse”, Rozaliju, Silviju Perez Kruz i argentinski sastav „El mató a Un Policía Motorizado”.

httpv://youtu.be/2XGmZBacTDo

Dve godine stariji Alfred Garsija je rođen u El Pratu u Barseloni. On je osetljiva, dinamična i ambiciozna osoba, i od malena je iskazivao veliku ljubav prema muzici. U muzici je bio aktivan i pre „Operacije Trijumf”, i to tako što je od svoje 15. godine do učešća u šouu izbacio tri autorska albuma. Trenutno svoje obaveze kombinuje sa studijama audio-vizuelne komunikacije na Međunarodnom univerzitetu u Kataloniji. Kao svoje muzičke uzore ističe Džefa Baklija, Boba Dilana, Reja Čarlsa, pokojnog Leonarda Koena i Nika Kejva.

Što se tiče izvođenja evrovizijskih pesama u OT-u, publiku je osvojio izvođenjem prošlogodišnje pobedničke pesme Amar pelos dois.

Pesmu Tu canción autorski potpisuju Raul Gomez i Silvija Santoro. Pošto su njih dvoje u vezi, ova pesma na pravi način oslikava oličenje njihove ljubavi.

httpv://youtu.be/-XswOUMP83g

Oznake