Iz mog ugla 2018

Slovenija | Ko je Lea Sirk?

Naše nekadašnje sunarodnike će u Portugalu predstavljati simpatična Lea Sirk, pop pevačica iz Kopra. Kompozicija kojom će se predstaviti nosi naziv Hvala, ne! i jedinstvena je mešavina elektronskih žanrova koji su danas u modi.

Sirkova je rođena u slovenačkom gradu Kopru, 1989. godine. Pretpostavljate — od malih nogu je okružena muzikom. Studirala je flautu na Muzičkom konzervatorijumu u Ženevi, a prvi veliki nastup imala je na događaju pod nazivom „Princ od Venecije”. Početkom ovog veka zarađivala je mnoštvo nagrada učešćem na više festivala.

Široj publici Lea je postala poznata učešćem u trećoj sezoni talent programa Bitka talentov (srp. Bitka talenata). Na takmičenju je stigla do samog finala, a isto joj je otvorilo velika vrata ka učešću na još većim muzičkim festivalima u Sloveniji. Lea broji učešće na popularnim festivalima poput „Melodije morja in sonca”, „Slovenska popevka”, „Misija Evrovizija” i EMA, na kojoj je učestvovala četiri puta. Bila je prateći vokal Tinkari Kovač 2014. i Manueli 2016. godine.

Lea je ponosna majka dve devojčice i do sada uspeva uspešno da balansira između privatnog i poslovnog. Pored pevanja, uspešno se bavi i pisanjem pesama.

Buntovnička numera Hvala, ne! se može predstaviti kao jedna moderna, inovativna kompozicija. Govori o fenomenu virtuelnog sveta, koji je danas sve učestaliji i objašnjava kako se ona lično oseća povodom toga. Stihovi su smišljeno otpevani jednostavno, da bi pesmu mogla da peva i „u tri ujutru”. Pesmu potpisuju Lea Sirk i Tomi Deklerk.

httpv://youtu.be/RSER-ThnQPg

Oznake