Iz mog ugla 2018

Belgija | Ko je Senek?

Senek je jubilarni 60. evrovizijski predstavnik Belgije koji će u lisabonskom prvom polufinalu nastupiti s pesmom A metter of time (Pitanje vremena).

Senek (orig. Sennek) umetničko je i scensko ime Laure Gruseneken (hol. Laura Groeseneken), mlade pevačice iz Levena, gde i danas živi. Rođena je 1990. godine i tek gradi svoju karijeru, pa je izvesno da će joj Pesma Evrovizije doprineti afirmaciji kod većeg dela publike.

Ipak, Laura ima zavidno muzičko iskustvo, i kao pevač, i kao kompozitor. Radila je do sada na mnogim projektima, uključujući obeležavanje pola veka franšize „Džejms Bond” 007 In Concert. Od 2014. godine nastupa na velikim festivalima u Belgiji.

Pored pevanja, Laura svira i klavir; koautor je numere Gravity belgijske grupe „Hooverphonic”, pesme koja je postala poznata na međunarodnom nivou, kada je modna etiketa „Cacharel” koristila u jednoj od svojih reklama za parfeme.

Ono što je naročito zanimljivo jeste da ova devojka ima svoj dnevni posao — radi kao dekorater u IKEI, a u slobodno vreme piše pesme i radi kao učitelj pevanja u jednom muzičkom centru u Levenu.

httpv://youtu.be/1r_Ml5yKa9I

Oznake