Iz mog ugla 2018

San Marino | Ko su Džesika i Dženifer?

Deveti predstavnik jedne od najmanjih evropskih država biće ženski dvojac – Maltežanka Džesika Muskat i Nemica Dženifer Brening. Ovaj ženski duo izvešće pop numeru Who we are? (Ko smo mi?) u drugom polufinalu u Lisabonu.

Džesika Muskat je vodeći vokal u ovoj pesmi. Rođena je 27. februara 1989. godine i malteška je pevačica, kompozitor i glumica. Na maltešku scenu se probila učešćem na nacionalnom finalu na Malti 2008. godine sa pesmom Tangled. Iako nije ostvarila bog zna kakav uspeh te godine, tek narednih su usledili veliki uspesi za Džesiku. Bila je na turneji u Engleskoj i usavršavala je svoje vokalne mogućnosti u Holivudu. Njen prvi album je izašao na videlo 2009. godine i nosio je naziv „HOME RUN”.

Popularna Maltežanka je diplomirala na Univerzitetu na Malti, odsek za komunikacije i hispanske studije. Uporedo je učestvovala kao autor i izvođač pesama za malteški izbor, i to više puta. Najveće uspehe je postigla sa pesmom Ultraviolet 2013. godine i sa pesmom Fandango 2015. godine. Poslednji put je učestvovala pre dve godine sa pesmom The flame, sa kojom je osvojila sedmo mesto.

httpv://youtu.be/cC_sfbt_rCs

Što se tiče njene partnerke – Dženifer Brening – ona dolazi iz glavnog grada Nemačke. Rođena je 15. decembra 1996. godine. Peva od malih nogu i već godinama snima svoje verzije popularnih pesama za Jutjub. Njeni najveći uzori su američke dive poput Bijonse, Rijane i Kristine Agilere. Breningova je prvu pesmu objavila 2013. godine, a već sledeće je dobila nagradu za najboljeg debitanta na dodeli nagrada „EMMAwards”. Kako vreme prolazi, mlada Dženifer je sve zapaženija od strane nemačkih medija.

httpv://youtu.be/4q9lnJa-nzE

Njihova evrovizijska pesma Who we are? govori da svakog čoveka treba prihvatiti, sa svim svojim manama i vrlinama. Protiv su omalovažavanja onih koji su drugačiji. Čak se i sama Džesika poistovećuje sa pesmom, s obzirom da je i ona bila psihički maltretirana u mlađim godinama. Sanmarinežansku pesmu radio je zavidan tim autora – bivša austrijska predstavnica Zoe Štraub, Matijas Štraser, Kristof Štraub, Lorenco Salvatori, Štefan Mesle i Dženifer Brening.

Oznake