Iz mog ugla 2018

Rusija | Ko je Julija Samojlova?

Konačno na evrovizijskoj sceni! Nesuđena prošlogodišnja predstavnica Rusije je ove godine dobila drugu šansu da se nađe na sceni u Portugaliji i proživi svoj evrovizijski san. Interno izabrana Julija Samojlova će predstavljati Rusiju sa baladom I won’t break (Neću se slomiti).

Samojlova je rođena u Uhti pre tačno 28 godina. Boluje od Verding-Hofmanove spinalne amiotrofije i ona je uzrok toga što je Julija još od detinjstva u invalidskim kolicima. Međutim, Julija nije dozvolila da je žale i jasno je krčila sebi put do cilja. Mlada Ruskinja peva još od detinjstva. Sa svetom muzike se upoznala uz pomoć majke. Od malena učestvuje na mnogobrojnim lokalnim i internacionalnim festivalima, gde osvaja samo visoka mesta.

Jedno vreme je nastupala sa bendom „TerraNova” i tada je definitivno zaključila da je scena njen poziv. Godine 2013. prijavila se za ruski talent šou Faktor A, gde je očarala publiku izvođenjem naše evrovizijske numere Molitva. Julija je u takmičenju stigla do samog kraja, gde je osvojila odlično drugo mesto.

httpv://youtu.be/-DgmF8M8hpI

Narednih godina vredno radi na svojoj karijeri i u međuvremenu nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama 2014. Njeni singlovi Light, Novi dan i Kometa privlače pažnju ruskoj publici. Potom je usledio i taj „nesrećni” poziv za učešće na Evroviziji prošle godine, sa kog je Samojlova diskvalifikovana pošto je prekršila jedno od osnovnih pravila.

Naime, ukrajinska služba za obezbeđenje je iznela informaciju da je Juliji zabranjen ulazak u Ukrajinu pošto je 2015. godine nastupila na Krimu. Ovaj postupak se smatra nelegalnim upadom na ukrajinsku teritoriju i stoga joj je izrečena kazna, koja podrazumeva zabranu ulaska u Ukrajinu naredne tri godine. Ruska nacionalna televizija je odlučila da Juliji pruži još jednu šansu ove godine, stoga ona „ostaje” predstavnik Rusije.

U Portugaliji će nastupiti sa pop baladom pod nazivom I won’t break, koju su radili Leonid Gutkin, Neta Nimrodi i Ari Burštajn. Kompozicija govori o prevazilaženju teških prepreka u životu i o ohrabrivanju.

httpv://youtu.be/Qu5kSWkZqOI

Oznake