Iz mog ugla 2018

Letonija | Ko je Laura Rizoto?

Ovogodišnja predstavnica Letonije je mlada i talentovana pevačica Laura Rizoto. Ona će pokušati da Letoniji donese novi evrovizijski trofej, koji čekaju od 2002. godine. A da li je Laura stvarno smešna devojka (Fanny girl), kako kaže njena numera, saznaćemo ovog maja u Lisabonu.

Laura Rizoto je rođena 1994. godine u Rio de Žaneiru u Brazilu. Ona je letonsko-brazilska pevačica, tekstopisac, pijanista i gitarista. Njeno poreklo upravo vodi iz ove dve zemlje čiji je državljanin. Odrasla je u Rio de Žaneiru, a 2005. se s porodicom seli u Ameriku radi svog školovanja.

Upisala je master muzičke studije u Njujorku na Univerzitetu Kolumbija 2017. godine, ali je svoju muzičku karijeru započela 2009. godine, da bi 2011. objavila svoj prvi album Made in Rio. Tri godine kasnije je izdala i svoj drugi album Reason to stay. U poslednje dve godine je izdala LP pod nazivom Ruby, a ove godine se očekuje izdanje LP-A Amber.

Zanimljivo je da je od 2016. do 2017. radila kao profesor portugalskog jezika Dženifer Lopez, a svakako joj je jedno od najvećih dostignuća u karijeri predstojeće učešće na Evrosongu.

httpv://youtu.be/m1L2wGwEPRg

Oznake