Iz mog ugla 2018

„Toy” iz mog ugla (Izrael)

Neta Barzilaj pobednica je popularnog takmičenja za talente „Sledeća zvezda” u Izraelu, te tako stekla pravo da predstavlja svoju zemlju na Evrosongu u Lisabonu. Ona je 41. evrovizijska predstavnica, a s vrlo inovativnom kompozicijom Toy pevaće u prvom polufinalu, 8. maja.

Proces odabira izraelskog predstavnika je bio isti kao i prošlogodišnji – posebno se birao izvođač a posebno pesma. Izvođač je četvrti put zaredom izabran preko popularnog muzičkog rijaliti-šoua HaKochav Haba (Sledeća zvezda) koji se odvijao u periodu između 7. novembra prethodne i 13. februara ove godine. U velikom finalu je Neta iza sebe ostavila konkurente Hena Aharonija, Rikija Ben Arija i Džonatana Merguija.

Naredni korak se odnosio na interni odabir pesme koji se odvijao preko javnog konkursa tokom dve nedelje u februaru. Uslovi konkursa su se oslonili na opšta evrovizijska pravila, ali je konkurs bio zanimljiv po činjenici da su tekstovi pesama morali biti na hebrejskom, engleskom ili u kombinaciji oba jezika. Posle završetka konkursa selekciona komisija je preslušala pesme, bez znanja o tome ko su autori, te u potpunoj anonimnosti izabrala evrovizijsku.

Izbor je upravo pao na spomenutu pesmu Toy, koju je napisao Doron Medali, evrovizijskoj publici poznat kao kompozitor prethodnih izraelskih pesama Golden boy iz 2015. i Made of stars iz 2016. godine.

Izrael | Ko je Neta Barzilaj?

Toy

Look at me, I’m a beautiful creature
I don’t care about your modern-time preachers
Welcome boys, too much noise, I will teach you
Pam pam pa hoo, Turram pam pa hoo
Hey, I think you forgot how to play
My teddy bear’s running away
The Barbie got something to say: Hey! Hey! Hey!
Hey! My “Simon says” leave me alone
I’m taking my Pikachu home
You’re stupid just like your smart phone
Wonder woman, don’t you ever forget
You’re divine and he’s about to regret
His baka-bakum, bak-bak bakumbai…
I’m not your toy
You stupid boy
I’ll take you down
I’ll make you watch me
Dancing with my dolls
On the MadaBaka Beat
Not your toy!

Mrtvo more

Ono po čemu mnogi prepoznaju Izrael je jezero koje se nalazi na granici sa Jordanom. Karakteristično je po tome što nijedan čovek ne može da potone kada zapliva. U pitanju je Mrtvo more.

To jezero važi za najslanije na svetu. Sa svojim salinitetom devet puta većim od obične morske vode, u njemu život ne postoji, osim vrlo otpornih mikroorganizama — bakterija. Njene obale dele Izrael i Jordan i ima pritoku, reku Jordan. Dugačko je oko 67 kilometara i široko do 18 kilometara. Mrtvo more je i najveća depresija na svetu (najmanja nadmorska visina kopna), a vodena površina je na -422 metara nadmorske visine i ona i dalje opada. Najveća dubina Mrtvog mora je 330 metara.

U Mrtvom moru je nemoguće potonuti

Voda u Mrtvom moru je prilično topla. Kako je sadržaj soli visok, voda ima veliku gustinu. Gornjih 35 metara ima salinitet od 300 do 400 promila i temperaturu između 19 i 37 stepeni Celzijusovih. Kao što je već napisano, u vodu je moguće ući do vrata jer se telo samo diže iznad površine čim čovek uđe unutra do visine grudi. Takođe, nije moguće ni otvoriti oči u vodi.

Zbog saliniteta je voda u ovom jezeru vrlo lekovita. Pri izlasku iz vode, telo ostaje prekriveno debelim slojem soli, koja blagotvorno deluje na kožu. Na dnu leži i glina koja se koristi u terapeutske svrhe.

Iz našeg ugla: Đorđe Vesković i Miloš Starčević

Đorđe: Šta misliš o izraelskoj pesmi?

Miloš: Jooj… Ne sviđa mi se ovo kokodakanje, strašno mi je. Pogotovo kako ona izgleda. Pesma je prilično brza, ali ima te prelaze kada je sporija i to mi se sviđa. Devojka ima lep glas, ali ne znam kako će da iznese koreografiju.

Đorđe: Iako kokodakanje zvuči kao glup deo pesme, mogu reći da je drugačija, autentična, pomera granice idealne pobedničke pesme za Evrosong. Ne brini se brate, imaju Izraelci da naprave dobar nastup. 😉 Seti se samo one pesme Golden boy iz 2015 – zapalila je širu publiku i zasluženo došla do TOP 10 plasmana.

Miloš: Ta pesma pali i sad. Odlična je. Ali, meni se to kokodakanje lično ne dopada. Ne sumnjam ja da će ona da uradi posao, ali meni ne odgovara.

Đorđe: Izrael je poslednjih godina ušao u višegodišnji trend biranja izvođača preko muzičkih rijalitija. Misliš li ti da je to dobra metoda izbora?

Miloš: Po meni je najbolji sistem nacionalnog takmičenja onaj na koji može da se prijavi bilo koji pevač ili bend sa sopstvenom pesmom, pa da nacija glasa.

Đorđe: I to je dobar metod izbora, ali problem kod nekih zemalja je to što žele da se prave pametne, pa posežu ka biranju nekog izvođača početnika bez ijednog većeg hita. Od kad Izrael koristi ovakvu metodu, finale ih nikad ne zaobiđe.

Miloš: Pa dobro, ako oni tako misle da je to dobar način, neka nastave. Po meni je ovo bolje, i taman narod može da bira ko će da ih predstavlja.

Đorđe: Kad vidim kakve su sve moguće pesme pobeđivale od 2004. pa naovamo, ne bi me čudilo da i ona odnese pobedu kao Ruslana, Marija, Lordi, Končita i sl.

Miloš: Dobro, ja ne ulazim sad u te lobije, pričam o pesmi generalno. A zvuči kao pesma koja bi mogla da pobedi baš zbog tog kontinuiteta autentičnih pobednika, ali ne bi bila moj prvi izbor.

Đorđe: Ocena?

Miloš: 3 od mene.

Đorđe: Od mene 5 za originalnost.

Svetlana
Moram priznati da je u pitanju veoma interesantna numera s veoma interesantnim izvođačem. Tekst pesme je veoma zanimljiv, a Neta zaista zvuči odlično. Verujem da ovolika količina eksentričnosti zaista privlači pažnju. Međutim, mene zaista nervira toliko favorizovanje ove numere, jer ukoliko ne posmatramo tu Netinu ekscentričnost, zvuči sasvim obično. Takođe, smetaju mi i te prenaglašene facijalne ekspresije, koje poprilično banalizuju celu pesmu (Sanja Vučić izgleda kao voštana lutka ukoliko je uporedimo sa Netom). Svakako ovo spada u bolje brze pop pesme na ovom takmičenju. Iskreno se nadam da neće pobediti, s obzirom da meni i nije toliki favorit, ali bi plasman u top 10 bio sasvim u redu.
Ocena — 4
Slobodan
Toy je iz više uglova pun pogodak! Analizirajući muziku, reč je o catchy pop pesmi s primesama etna koja vam ostaje u glavi i nakon što se završi. Analizirajući tekst — pa bespredmetno je, jer u današnjoj svetskoj pop muzici postoje i mnogo gluplji i besmisleniji tekstovi s kojima se niko ne sprda. Uostalom, onaj ko traži „uzvišenu osvešćujuću poruku” u zabavnoj pesmi, težak je mrgud i dosada božija. Analizajući pojavu, zaključio sam da je Neta i te kako autentična, jedinstvena i zanimljiva. I na kraju, analizirajući izvođenje, rekao bih da konačno imamo nešto novo, osvežavajuće, inovativno, specifičan stil koji se nikako ne može svrstati u mejnstrim, za koji bih rekao da je zapravo poseban dar. Dakle, sve skupa analizirajući, rekao bih da su Izraelci i te kako umeli da sva četiri segmenta savršeno izaberu i uklope, da bismo mi dobili tri minuta dobre zabave koja će masu ostaviti nemu, i usudio bih se reći — tri minuta dobre muzike.
Ocena — 5
Marko
Ovo je nešto što bi se u engleskom slengu opisalo kao „hot mess”. Dakle, sve i svašta! Od smenjivanja žanrova, načina pevanja, pa iritantnog kokodakanja… U jednom trenutku imam utisak da će mi glava eksplodirati. Mislim da ova pesma ima ogroman potencijal za fantastičan nastup u Lisabonu, ali da je mogla biti malo drugačije izvedena. Ovde se već radi isključivo o mom subjektivnom doživljaju. Pesma je puna iznenađenja, veoma je maštovita i zasigurno je čeka zapažen rezultat u Lisabonu. Prvenstveno, ovo kokodakanje mi užasno para uši i totalno mi je odbojno. Od toliko onomatopeja, ona odabra kokodakanje… Potom, ovaj „etno momenat” u refrenu može i ne mora da stoji tu. Verujem da je dodat čisto da bi zvučalo privlačnije i evrovizijski. Čitav paket baš i nije koherentan, ali jeste dovoljno da bi privuklo široke mase. Moram pomenuti očaravajuću harizmu ove devojke. Neko reče „izraelska Megan Trejnor” i ja kažem „thumbs up”!
Ocena — 4-

Ocene

Prosečna ocena redakcije — 4,20
Prosečna ocena čitalaca — ?
Konačna ocena — ?

Ne zaboravite da vaše ocene ravnopravno ulаze u ukupnu prosečnu ocenu ove pesme.
Ostаvite svoj komentаr i ocenu od 1 do 5 do 18. aprila do 19.00 h.

Ljubazno vas molimo da poštujete pravila komentarisanja

httpv://youtu.be/CziHrYYSyPc

Oznake

23 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Ovde sam bas zakasnio 🙂
  Prvi utisak – “Sta je ovo? Al’ hajde da je cujem opet”… I onda je cujem jos hiljadu puta 😀 Moderno, veselo i otkaceno 🙂 nemam nista protiv da Izrael pobijedi opet i to 20 godina nakon njihove poslednje pobjede 🙂 5

 • Pesma je odlična! Teško je nasmejati osobu, a možda još teže smisliti pesmu koja će osobu naterati na igru! Izvođač je originalan i kvalitetan! I još više od toga, pesma nudi puno pravog orijentalnog izraelskog etna! Savršeno! Pustimo nastupe u maju da bi oni odlučili za koje je mesto, ali definitivno je za gornji deo tabele! A hejtere koji iz protesta daju jedinice, samo pozdravljam ovom prilikom!
  Ocena za Izrael – inovativna petica (5).

 • Pesma je fenomenalna! Kako je teško nasmejati čoveka, tako je isto smešno i razigrati čoveka! Ova pesma to uspeva i mnogo više! Tu je i originalni izvođač, a tu su i etno elementi Izraela! Moguće da neće pobediti, ali za vrh tabele jeste, zaslužuje da se nađe visoko! Ocena mora da bude visoka, a svi ocenjivači koji ocenjuju iz protesta ovu pesmu jedinicom,njima na čast!
  Ocena za Izrael – inovativna petica (5).

 • Ovo je pesma koja ne znam zasto ima jako puno hejtera. Pesma je pozitivna tera te da pleses u njenom ritmu, pevljiva je i ima sve sto bi evrovizijski hit trebao da ima. Kokodakanje u ovoj pesmi sluzi kao bit, kao jos jedna stvar koja odrzava ritam.
  Za savrsenstvo ocena: 5

 • hah, haters’ gonna hate, Netta’s gonna dominate. 🙂
  pored finske pesme, jedina ovogodišnja numera koja mi je momentalno ušla u uši i glavu i rešila da tu ostane sve ovo vreme. poštujem tuđe mišljenje, i razumem da je ovo pesma koja ume da podeli publiku (ili je obožavaš ili je mrziš), a realno, lako je i moderno mrzeti Izrael (:rolleyes emoji:), ali to kokodakanje koje je toliko napadano itekako ima svoju funkciju, s obzirom na temu pesme. uostalom, čemu butt-soreness? OK je da se pevaju pomalo patetični pripevci o imigrantskoj krizi, ali problem nastane kada žene pokažu svu svoju snagu kroz nešto originalno, dinamično i “drsko” kao što je Toy? kada se umesto tužbalice pokaže cheeky stav? check yo privilege, ppl.
  Netta od mene dobija peticu kao vrata. ne verujem da će pobediti (jer Izrael), iako bi pobeda bila zaslužena, ali sve osim top 3 bi bila nepravda. da rezimiram, 5.

 • Najoriginalnija pesma! Prvi put kad sam cuo pesmu slatko sam se ismejao i rekao dobro ovo zvuci ali live nema teorije da zvuci isto. Posle Israel Calling i njenog nastupa, sve pohvale. Nista meni ne smeta ovde, ni kokodakanje ni bilo sta drugo. Neta je vrhunski vokal i mislim da top 5 Izraelu ne gine ove godine. Ne vidim je bas kao pobednicu ali visok plasman zagarantovan, i jedva cekam da vidim nastup. Ocena 5+

 • “Kokodakanje” na Evroviziji, teško nama, šta nas snađe!! 🙂
  Naravno da nije ovo najbolja pesma na svetu, jeste u neku ruku to muzički mešpajz, ali…konačno imamo nešto inovativno, može se reći i kreativno i naravno Netu, koja je sama po sebi lik. Mislim, kako zamisliti osobu koja se posle Evrovizije neće setiti Nete.
  Ovo je onaj tip pesama čiji vas delovi stalno proganjaju i koje nesvesno pevušite. Zna to da bude i iritantno, ali sve u svemu, pred publiku se iznosi uspešan paket, koji postiže cilj.
  Za sada, kladioničarski ova godina kao da je preslikana prethodna, videćemo ishod. Svakako, pobednički potencijal Izraela je daleko veći od italijanskog, prošle godine. Narošito, plus Izraelu donosi prvi utisak, pa svi koji će pesmu tada prvi put čuti, lako će i glasati za nju. Moja ocena : 4-

 • Ne volim ovakve namerno jeftino uradjene pesme. Catchy ritam plus glupi text koji se pravi jaki ali nije i ljudi polude. Pesma ima nekoliko prijatnih delova ali premalo da bih zelela da je vise puta slusam. I stvarno ne razumem zasto takva histerija.
  Neta ima super glas ali hoce biti drugacija i odlucila je da ju ljudi ce pamtiti ne kao odlicnu pevacicu ali kao onu sto je imitovala kokosku. Steta.

  Ocena: 2-

 • Ovo se zove originalnost. Moderan zvuk sa malim dodatkom njihovog etna se super uklopilo. Netta je pretalentovana, harizmatična i sjajan je performer. Vokalno je on point. Ovi zvuci na početku su mi fenomenalni i mislim da će zgrabiti pažnju apsolutno svima što je po meni i najbitnija stvar na ESC. Veliki broj ljudi koji se uključi da gleda prenos ne zna pesme a ovo će defititvno zalepiti sve ispred TV ekrana.
  Što se tiče hype oko pesme pa nije ona devojka kriva. Mnogi smatraju da je precenjena ali po meni se jednostavno izdvojila u moru pop radio friendly pesmica ove godine. Da li će pobediti? Hm, sve je moguće, ali mislim da ima još kandidata koji su u igri za prvo mesto i nadam se da će biti napeto do kraja 😀
  Ocena : 5

 • Inovativno, brzo, veoma zanimljivo, tera te da ustanes i pleses kao da ne postoji sutra…odlicna pesma! A Netta je pravi predstavnik, pogledajte njene intervjue, devojka je sjajna! Ocena:5

 • Originalno! Zapravo jedna pesma sa vrlo poucnim tekstom samo na saljivi nacin prikazana… Na prvu mi i nije legla ali posle nekog slusanja rekao sam “Ako ovo pobedi bice potpuno zasluzeno!”. 🙂 Ocena: 5

 • Pobediti nece, to garantujem, ali uprkos tome, ne osporavam joj kvalitet. Iako je na prvi pogled ludo, cudno, u neku ruku glupo, kroz pesmu se prozima dublje znacenje koje se savrseno uklapa sa interpretatorom. Sve u svemu, ocena 5 za Izrael

 • OPET!!! Postujem svacije misljenje, ali vi dole sa jedinicama stvarno preterujete… Bukvalno su komentari kao da je pesme najgora ove godine i kao da toliko mrzite i pesmu a i ovu devojku… Ona ima savrsen glas. Ovo je nesto najoriginalnije na ESC do sada… Nikada ovo jos nismo videli. Nastup moze da bude veoma BRUTALAN!!!
  Previse je zanimljivo a pogotvu ovo kokodakanje. Sigurno ce biti visoko zbog publike a mozda i zbog zirija jer znamo da je Izrael promenio emitera koji je veoma moguce bogatiji od prethodnog pa ima novca za organizovanje. Tako da postoji i mogucnost velikog broja poena od zirija. Nije mi najveci favorit ali jedan od njih jeste. Ne znam samo sta je sramotno u ovoj pesmi… Ne bih se mnogo bunio da Izrael pobedi. Ocena: Odlicno, petica (5).

 • Najprecenjenija pesma ove godine u svakom smislu!
  Dakle isti slučaj kao i za Češku.
  Ne bi me čudilo da ovako nešto pobedi ,jer ako je mogla Džamala sa onim užasom,onda i ovo može.
  Možda će neko pomisliti na osnovu komentara da sam ja staromodan da nisam moderan,ali mene zaista to kokodakanje,njen izgled i sve to neopisivo nervira i ide na živce.
  Ocena:1

 • Jedva sam cekao kada ce Izrael doci na red. Gospode Boze. Nemam reci. Ovi onomatopejski elementi su neprimereni bilo kome i bilo kojoj pesmi. A tek ples. Katastrofa. Ne razumem zasto je ovo favorit na kladionicama. Ne zasluzuje ni finale!
  Ocena 1

 • Zaista bih voleo da mi neko objasni zbog čega je ova pesma glavni favorit trenutno za pobedu ove godine. Zaista bih voleo da mi objasni i da to objašnjenje meni bude jasno i prihvatljivo. Svaki put kada otvorim sajt eurovisionworld.com frapiram se kada pogledam anketu sa desne strane gde Izrael beži za 12 procenata drugoplasiranoj pesmi po glasovima publike. Nisu mi jasne uopšte te kladionice i te ankete jer ako je ovo pesma koja treba da pobedi ove godine pored svih onih pesama (uopšte nije bitno da ih nabrajam), Evropljani treba debelo da se zapitaju na koje grane su spali oni, muzički ukus, trend i cela naša voljena Pesma Evrovizije. Prvo, početak pesme mi je totalno nejasan i ne znam čemu ono sve (ne znam kako bih ga i nazvao). Drugo, pevačica mi je jako iritantna kao i cela pesma i prilično antipatična. Grimase, ponašanje u spotu, često silovanje pesme i pevanja kao i koreografija devojaka uopšte ne ostavljaju na mene pozitivan utisak. Sve mi je nekako izveštačeno i na silu. Vokalne sposobnosti i ritam koji je dobar i brzo ulazi u uši ne mogu osporiti. Pesma ostavlja utisak (nebitno je kakav jer jednostavno ne ostavlja ravnodušnim) i mislim da joj je to glavno pogonsko gorivo. Pozdravljam i izraelski etno deo ali kada pročitam da je isti kompozitor komponovao i za Nadava i Hovija ,naježim se jer je iluzorno te dve strahovito dobre pesme porediti sa ovom. Ja se zaista Bogu molim da će publika trgnuti iz ove letargije (od žirija me nikad ništa ne čudi) jer na samu pomisao na primer da mojoj Balkanici visi finale a ovo se smatra za prvim favoritom da osvoji Evroviziju, meni dođe da ugasim televizijski prijemnik i za ovu godinu dignem ruke od mog omiljenog takmičenja. Mislim da se nikada gore nisam osećao od kada pratim Pesmu Evrovizije kada je u pitanju prvi favorit, i veliko će razočaranje za mene biti pobedi li ovo jer bih čak razmislio i da li je za finale. “Ja nisam tvoja igrаčka ti glupi dečače ” – Bože moj kao da slušam Jelenu Karleušu ili Sandru Afriku, eventualno Minu Kostić… Ne , ne i ne , ovo ne sme da pobedi ! Ocena – 3

 • E dosla je i ona red. Ovo je najprecenjenija pesma definitivno. Ja zaista ne znam cemu tolika pometnja, ona kokodace a tekst i da ne pominjem (Pikaču, Barbika, medvedić) ovolika ekspresija zaista nije za mene. Znam da ce zavrsiti u finalu ali licno bi voleo da izostane iz finala no pusti snovi…od mene ocena: 1

 • Moje mišljenje je da je ovo najviše precenjena pesma na ovogodišnjem takmičenju,ne znam čemu veliki broj pregleda na Jutjubu,mislim da je pesma loša ,pogotovo zbog sramotnog kokodačenja. Mislim da će Izrael imati dovoljno poena od publike za prolazak u finale,i da će samo zahvaljujući publici proći u finale,da neće biti favorit žirija. Nadam se Izrael neće pobediti i da nekim čudom neće proći u finale. Ocena:1

 • Maestralno, drugacije, neobicno…Ovako nesto nikada nije bilo na Eurosongu…mada moram priznati da mi je pevacica odbojna, odbojna mi je tematika pesme, odbojno mi je kokodakanje…a sa druge strane mi se jako dopadaju promene u dinamici pesme..Svidja mi se sam stil pesme koji se ne cuje tako retko i svidja mi se sto Izrael uvek ubaci u pesmu malo svog tradicionalnog zvuka..to mi se jako dopada…Ni ja nesto ne bi bas voleo da ova pesma pobedi ali visok plasman ce svakako ostvariti..Generalno pesma je jako zarazna, slusljiva, brza, u refrenima up tempo podize na ples…to su sve stvari koje mi se svidjaju…ali kao ni nista na ovom svetu,nije ni ona savrsena, ne preterujte…Ocena 5.

 • Mogu apsolutno razumeti da ,od svih bržih pesama, ova i zaista bude pravi “letnji” hit ( doduše, hit je hit, a ako je samo letnji, bolje i da nije 🙂 ). U svakom slučaju, jedna od retkih ubedljivih interpetacija prožeta zaista nesvakidašnjim vokalnim manevrima, koji dodaju određenom nivou autentičnosti, odnosno izdvojenosti od svega ostalog. Zaista je dopadljiva ta lagana “drskost” u njenom izvođenju i doza samouverenosti kojom prezentuje svoj “hardcore-girl”, feministički stav. Nije tekstualni deo otkrovenje svemira, ali je u pitanju mutiran virus koji ima sposobnost penetracije u svačije bubne opne ( ritam mu je svakako potentan faktor virulencije ). Posebno mi se sviđa kako je prirodno “sleteo” taj etno deo tokom druge strofe ( jedina reč na hebrejskom jeziku je baš u tom delu ). Svi prelazi su generalno dobro izmiksani i čine kompaktnu celinu. Kako ne spomenuti tu reverznu eksplozivnu završnicu koja nas vraća u prvu strofu, nakon čega je sigurno da su svi već daleko od svojih mesta.
  Mogu tek da mislim kako bi mi se svidelo da je bilo još sirovije, da je imalo još elemenata za cenzurisanje ( ne iz čistokrvnih prostačkih razloga naravno, bar ne samo zbog toga 🙂 ) i sve potpomognuto tehno-metal drajvom u trajanju od nekih 4 i po minuta. Uf, to bi bio “banger”, ali ni ovo nije daleko.

  Ocena: 5-

 • Izrael – 5
  Netta je najkompletniji predstavnik ovogodišnjeg ESC-a. Talenat, hrabrost, inteligencija i obrazovanje izbijaju iz nje. Ima harizmu i stage presence za koje bi mnoge čak i svetske zvezde platile milione kad bi moglo da se kupi.
  Kada je izabrana za predstavnika samo sam se nadao da se ne desi da prokockaju toliki talenat već da dobije adekvatnu pesmu. Na svu sreću tako se i dogodilo. Pesma koja pomera granice, pruža nešto inovativno, kontraverzno i drugačije. Uz to ima neophodnu emociju i pozitivnu energiju. To svu sve elementi koje bi evrovizijski pobednik trebalo da ima. Nadam se da će i nastup biti adekvatan i da breme prvog favorita neće uticati u negativnom smislu već da će joj dati vetar u leđa.
  Prosto, iako je vrlo jaka konkurencija ove godine, kada odslušam Nettu shvatim da je za lestvicu iznad konkurencije po svim aspektima.
  Srećno u Lisabonu!

 • Eurosong za promjenu ima priliku dobiti pobjedničku pjesmu koja od šire publike neće biti zaboravljena već tjedan dana nakon Eurosonga, nego ima potencijala da postane hit koji će se širom Europe vrtjeti u eteru. Štoviše, ima priliku dobiti pobjedničku pjesmu koja nije tek puko kopiranje već postojećih trendova, nego donosi nešto novo i originalno, pa makar to bilo i kokodakanje. Pjesma “Toy” je zarazna, na zabavan i nepretenciozan način nosi jasnu poruku, a Neta mi se čini djevojkom sa stavom i osobnošću. Ili ukratko: ovogodišnja pobjednička formula. Ocjena – 5.

 • Eeeeee, dosla si mi ti konacno. Znaci uzasno ali katastrofalno precenjena pesma!!! Plus ovo kokodakanje ili sta god me tako strasno nervira da ne znam kako to da opisem. Zbog ovakvih pesama me je i ponekad sramota sto sam fan ESCa. Ponovicu ono sto sam rekao kod ceske pesme, nikako mi nije jasan ovoliki hajp. Finale sigurno, ali kao pobednika, ne daj Boze!!! Voleo bih da joj se desi sindrom Italije 2017. A ako stvarno pobedi, bice mi u listi najgorih pobednika, gori cak i od Azera iz 2011.

  Ocena: 1