Iz mog ugla 2018

Mađarska | Ko je bend AWS?

Bend AWS je šesnaesti predstavnik Mađarske na velikoj evrovizijskoj sceni. U Lisabonu će se izvesti pesmu Viszlát nyár (Zbogom, leto) uz pomoć koje će pokušati da se domognu prvog evrovizijskog trofeja za svoju zemlju. Predstavnička pesma Mađarske posvećena je preminulom ocu jednog od članova benda i u njoj je reč o smrti koja je zapravo deo života.

Bend AWS je nastao 2006. godine i uglavnom izvodi muziku u kojoj dominiraju elementi metal muzike — metalkor, post-hardkor, moderni metal, alternativni metal i alternativni rok. Iako su se članovi povremeno menjali, trenutni sastav benda čine: Bruker Bence, Kekenješ Danijel, Šikloši Orš, Vereš Aron i Šisler Šoma. Njihovu muziku karakteriše različitost i moćni performansi i mešanje različitih rok stilova. Do sada su izdali tri albuma, tri singla i sedam muzičkih spotova. U spotovima ovog benda se često mogu videti scene nasilja, a često u njima gostuju i razne poznate ličnosti, kako bi publika mogla bolje da uvidi o kakvim društvenim problemima peva ovaj mađarski bend.

Od svog nastanka ovaj sastav je nastupao na festivalu u Sigetu 2010, a takođe su imali nastupe i širom Austrije, Engleske, Rumunije i Slovenije. Jednom prilikom su imali i zajedničku turneju sa poznatim mađarskim metal bendom „Blind Myself”. Svakako da učešće na Evrosongu smatraju jednim od najvažnijih trenutaka u karijeri.

httpv://youtu.be/H9hnvcH98E4

Oznake