Iz mog ugla 2018

Nemačka | Ko je Mihael Šulte?

Pobednik ovogodišnjeg nacionalnog izbora u Nemačkoj i predstavnik ove zemlje u Portugaliji biće Mihael Šulte, mladi pevač iz Dolerupa. Mihael je prošao kroz veoma iscrpan i zahtevan proces, kako bi u velikom finalu odneo pobedu sa pesmom „a la Ed Širan” koja nosi naziv You let me walk alone (Pustio si me da hodam sam).

Pre deset godina Mihael je počeo da objavljuje snimke Jutjubu, gde je obrađivao popularne pesme uz pratnju svoje gitare. Sve ukupno, njegovi snimci su pregledani više od 50 miliona puta, a njegov kanal broji 200.000 pratilaca. Godine 2011. izdaje album prvenac „All the Waves”.

Nemačka publika ga je još više upoznala učešćem u takmičenju The Voice, gde je osvojio visoko treće mesto. Nakon još nekoliko albuma i uspešnih singlova, Mihael odlučuje da se posveti i stvaranju muzike, te tako počinje i da piše pesme. Nemačka televizija ga je ove godine pozvala da učestvuje na nacionalnom izboru, gde je izabrana upravo pesma koju je lično napisao.

httpv://youtu.be/mWQVc9tSbWI

Njegovu evrovizijsku kompoziciju You let me walk alone je posvetio svom pokojnom ocu, koji je preminuo pre 13 godina. Sam Mihael govori da je potrebno čuti pesmu, koja je napisana u formi kratke priče. Pesma je istinita, iskrena i veoma emotivna i Mihael bi voleo da se poveže sa ljudima upravo putem emocije koju prenosi. Specijalno je pozvao sve zainteresovane da pošalju slike svojih očeva. Ove slike će se naći na lisabonskoj sceni u maju, kako bi poruka pesme bila jasnija.

Pored Mihaela, kao autori pesme navode se Tomas Stengord, Nise Ingversen i Nina Miler.

Oznake