Iz mog ugla 2018

Moldavija | Ko je grupa „DoReDos”?

Moldaviju će na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije predstavljati trojac „DoReDoS” sa pesmom My lucky day (Moj srećan dan). Odneli su pobedu na tradicionalnom moldavskom nacionalnom finalu i tako zadobili šansu da se nađu na najvećoj pozornici Evrope.

Bend „DoReDoS” je oformljen 2011. godine. U početku se, zapravo, zvao „Art Band” i članovi benda su se nekoliko puta menjali. Učešćem na nacionalnom izboru u Moldaviji 2015. godine promenili su naziv u sadašnji. „DoReDoS” zapravo označava note solmizacije (do, re i do). Trenutni članovi benda su Marina Djundijet, Eugeniju Andrijanov i Serđu Mica. Sve troje dolaze iz gradića Ribnice. Diplomirali su na Akademiji za muziku, pozorište i lepu umetnost. Od nastanka, bend je imao turneje u domovini Moldaviji, Rusiji, Ukrajini, Australiji i zanimljivo — u Egiptu.

Kao najveće uspehe do danas ističu učešća na moldavskom izboru 2015. i 2016. godine, potom učešće na rumunskom X Factoru i na takmičenju Novi talas 2017 u Sočiju.

Marina Djundijet je rođena 15. oktobra, 1986. godine. Trenutno živi u Kišinjevu i u bendu ima ulogu tekstopisca. Od pobede na Novom talasu 2017. godine drži titulu „Časnog izvođača” u svojoj domovini.

Eugeniju Adrijanov je rođen 2. aprila, 1993. godine. Od malih nogu je okružen muzikom i osvaja mnoge nacionalne i internacionalne nagrade. Takođe dolazi iz Kišinjeva i nosi titulu „Časnog izvođača” zemlje Moldavije.

Treći član je Serđu Mica, rođen 3. maja, 1986. godine. Kao i većina ovogodišnjih učesnika, od malena je bio pod velikim uticajem muzike. Kao i njegovi „saborci”, dolazi iz glavnog grada Moldavije i ponosni je nosilac titule „Časnog izvođača”.

Autori pesme My lucky day je renomirani ruski kompozitor Filip Kirkorov i Džon Balard. Pesma je u celini pevana na engleskom i govori o osećanju koje nas navodi na sreću i radost, a to je ljubav.

httpv://youtu.be/UoCPur4655M

Oznake