Balkan, Balkan! ESC Serbia u Lisabonu Intervjui

ESC Serbia u Lisabonu: Intervju s predstavnicima Makedonije (VIDEO)

Grupa „Eye Cue”, koja predstavlja našu susednu zemlju Makedoniju, dala je intervju za naš portal neposredno po završetku svoje prve tehničke probe.

Marija i Bojan, koji čine ovaj zanimljiv sastav, govorili su kako je protekao period od njihovog imenovanja za evrovizijske predstavnike, preko nastupa na promotivnim koncertima, pa sve do prve tehničke probe koju su imali u Areni „Altice”.

Bojan je otkrio da je bio prilično iznenađen kada je saznao da je njihova pesma Lost and found pobedila na internom konkursu makedonske radio-televizije, te da je u početku bio vrlo ravnodušan.

— Bili smo u studiju s nekim bliskim ljudima, kada su me pozvali da mi saopšte da idemo na Evroviziju. Svi oko mene su skakali od sreće, a ja nisam imao osećaj da treba da se radujem, već da samo prenesem informaciju. To je trajalo možda dva-tri sata, dva-tri dana, i posle sam postao svestan.

Bojan je rekao i da nisu znali da je više od 400 pesama stiglo na konkurs.

— Posle su nam rekli da je žiri gotovo jednoglasno izabrao našu pesmu.

On je dodao da je, kad je uradio pesmu, želeo da sarađuje s Darkom Dimitrovim, cenjenim kompozitorom i producentom, i znao je da on želi da je plasira negde šire, ne samo u Makedoniji, jer je kompozicija drugačija od svega što se danas može čuti.

Govoreći o promotivnoj kampanji, „Eye Cue” je rekao da nose mnogo lepe utiske s koncerata u Tel Avivu, Amsterdamu i Madridu, gde su nastupali.

— U Tela Avivu je bilo loše vreme i bilo je nekih tehničkih problema, ali je na trgu bilo trideset hiljada ljudi! U Amsterdamu je bilo tehnički sve perfektno, publika je bila sjajna… U Madridu je bila luda žurka, mnogo fanatične publike, što je suprotno od onog da su Španci pasivni prema Evroviziji — sumirali su svoje utiske Marija i Bojan.

Osvrnuvši se na svoj prvi nastup u evrovizijskoj areni, Marija je istakla da je proba prošla odlično, da je bina i scenografija odlična i da su se odmah i lako prilagodili atmosferi.

— Organizacija je na vrhunskom nivou, svi znaju svoje mesto i zna se ko šta radi, tako da se ti u stvari odmah uklapaš u celu produkciju — kazao je na kraju Bojan.

Kompletan intervju na srpskom i na razumljivom makedonskom jeziku, pogledaje u nastavku.

httpv://youtu.be/hB35j8ZMBEE