ESC Serbia u Lisabonu

Lisabonsko svečano otvaranje: Neka spektakl počne!

Probe za lisabonski Evrosong uveliko traju, ali ono glavno tek dolazi. U pitanju je defile učesnika i svečano otvaranje Evrosonga, koje je na programu 6. maja. Redakcija je tim povodom odlučila da malo „zagolica maštu“ otkrivanjem svih do sada poznatih detalja povodom centralnog događaja narednog dana.

Poznati okrug Belem je označen kao mesto gde će se odvijati svečano otvaranje ovogodišnjeg Evrosonga. Prvi susret sa ovogodišnjim učesnicima će imati fanovi, koji će svoje miljenike posmatrati na obali reke Težo (ili Taho), gde će biti smešten tzv. Blue Carpet, u neposrednoj blizini novosagrađenog kompleksa muzeja MAAT, odn. Muzeja za umetnost, arhitekturu i tehnologiju (eng. Museum of Art, Architecture and Technology).

Put plavog tepiha će voditi do prostorija kultnog Muzeja električne energije, gde će biti održana ceremonija svečanog otvaranja. Dobrodošlicu ovogodišnjim učesnicima i njihovim delegacijama će poželeti gradonačelnik Lisabona Fernando Medina.

Program povodom ceremonije svečanog otvaranja će voditi glumica Klaudija Semedo, voditelji Injes Lopes Gonsalves i Pedro Granger, te pozorišni umetnik Pedro Penim.

Ceremonija defilea i svečanog otvaranja počinje u 18 časova.

httpv://youtu.be/i-G1hy73Mb8