Balkan, Balkan! ESC Serbia u Lisabonu Intervjui Srbija

Anja Rogljić: Beovizija sigurno i naredne godine!

Gotovo je izvesno da će Srbija i sledeće godine evrovizijskog predstavnika odabrati putem festivala Beovizija, potvrdila je to u ekskluzivnom intervjuu za naš sajt Anja Rogljić, muzička urednica u RTS-u i šefica evrovizijske delegacije Srbije. Autori i izvođači konkurs mogu da očekuju ubrzo posle Pesme Evrovizije.

Ona je naglasila da će RTS 99% sigurno organizovati festival i naredne godine jer smatra da nije dobro da nema kontinuiteta kojim se, kako je rekla, prati produkcija srpske muzike, ali i da bi se pospešio rad autora. Najavila je da će se konkurs raspisati vrlo brzo posle ovogodišnjeg takmičenja u Lisabonu, kako bi se zainteresovani kompozitori i izvođači na vreme pripremili, ali pre svega i zbog namere nacionalne TV kuće da u ceo proces krene ranije nego prošle sezone.

Anja Rogljić je takođe istakla da se razmatraju i određene novine.

— Volela bih kad bismo do samog festivala imali nekoliko preliminarnih takmičarskih TV emisija, kako bi se promovisale pesme, i koje bi ujedno poslužile kao selekcija kompozicija za sam festival. Takođe je i sugestija o uvođenju međunarodnog žirija koji mnogi primenjuju vredna razmatranja. Razmišljamo o raznim formatima, ali će festivala biti — kazala je pored ostalog šefica evrovizijske delegacije Srbije.

Ekskluzivni intervju sa Anjom Rogljić pogledajte u nastavku.

httpv://youtu.be/Lthi_2Ax_EI