Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

Dogodilo se „Čudo“ — Tijana Bogićević izdala album prvenac

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2017. u Kijevu Tijana Bogićević, nakon skoro deset godina otkako se prvi put kao solista pojavila na regionalnoj muzičkoj sceni, konačno je objavila svoj prvi studijski album „Čudo“.

Na njenom prvom studijskom izdanju nalazi se 12 pesama — četiri potpuno nove, četiri numere koje su do sada bile samo uživo izvođene a sada su dobile i svoju studijsku verziju, i četiri singla koje je publika već imala priliku da čuje: Bezuslovno, Ti imaš pravo, Tražim i Tvoja, srpska verzija evrovizijske pesme In too deep koja se u originalu nije našla na albumu.

PRODAJA ALBUMA ONLAJN
Album „Čudo“ dostupan je od 29. maja u digitalnoj formi na svim veb-striming platformama: Deezer, iTunes, Google Play Music i Spotify, a od 15. juna na zvaničnom sajtu TijanaBogicevic.com moći će da se poruči luksuzno izdanje po ceni od 1250 din za Srbiju, odn. 10 evra za inostranstvo.

Autor najvećeg dela pesama je poznati kompozitor i aranžer Dušan Alagić, koji je već ranije ostvarivao konekcije sa Pesmom Evrovizije, a deo autorskog tima su i Aleksandra Milutinović i Bane Opačić.

— Izdala sam pop album, to je samo po sebi čudo u Srbiji! Čudo je da se kod nas, gde je muzika u ovakvom stanju, izgura do kraja i objavi jedan ovakav pop album. To mi je prvi album, napisala sam čak i da se od njega odustajalo, pa mu se opet vraćalo… Čudo je da sam završila jedan pop album, ovo je jedan evergrin, što zauvek ostaje. Srećna sam što sam uspela ovo da izguram. Nemam specijalna očekivanja osim da ovo postane jedan od najboljih albuma svih vremena — izjavila je za Pink.rs pevačica, koja smatra da ljudima, zapravo, nije potrebno čudo da bi bili ispunjeni i srećni, već vera u sebe svakodnevni rad na sebi.

— Nije nam potrebno čudo, to svako treba da odluči. Volela bih da ljudi usvoje taj mentalitet, iako znam da je teško, jer malo smo ubijeni u pojam. Ako nam nešto ne odgovara, menjajmo! Svaki dan treba da imamo nešto što nas vodi ka cilju, da budemo bolji i jedino mi sami sebi možemo poboljšati život, niko drugi. Kada to budemo shvatili, onda će nam biti bolje u tom smislu. Moramo raditi na sebi — poručila je Tijana.

Tijana Bogićević za ESC Serbia: Drugu šansu bih bolje iskoristila

Jedna pesma na albumu ima posebno značenje i poruku. Reč je o emotivnoj baladi Tijanina, koja je posvećena tragično nastradaloj Tijani Jurić.

— Znači mi ta pesma veoma, posvećena je Tijani Jurić. Sećam se da me je njen otac Igor Jurić zvao da otpevam neku pesmu koju su prvobitno planirali da snime u njenu čast. Ja tu nisam mogla nažalost da učestvujem, i onda sam kasnije pitala Duleta (prim. aut. Dušan Alagić) da li bi napisao pesmu koja će biti posebna, da je posvetimo Tijani. Nisam nešto mnogo htela o tome da pričam, ali i što da ne, treba reći i znati. Svako ko je nekog izgubio može se pronaći u njoj i meni je drago da to njenoj porodici znači — objasnila je pevačica.

Tijana Bogićević, promocija albuma

Tijana Bogićević je svoj album prvenac ispromovisala u Bitef Art kafeu u Beogradu 29. maja, gde su joj brojne kolege ukazale čast: Sergej Ćetković, Aleksa Jelić, Aleksandar Sale Cvetković iz Tropiko benda sa suprugom Jovanom Pajić, Danijela Karić i Ivan Mileusnić, Dušica Jakovljević, Bojana Stamenov, Boris Režak, Danica Krstić, Iva Banićević, Bojan Marović, Lukijan Ivanović…

Tijana je bila vidno raspoložena i srećna, a svoje zvanice i goste počastila je i mini-koncertom na kojem je otpevala nekoliko novih pesama, ali i starih hitova.

Redakcija našeg sajta takođe je bila među zvanicama, a delić atmosfere pogledajte u video-prilogu.

httpv://youtu.be/WdsJax65dr4