Gde su, šta rade?

Evrovizijski predstavnici mesec dana posle 63. Evrosonga (2/2)

Mesec dana od završetka 63. Evrosonga evrovizijski predstavnici nastavljaju da se, na talasu svoje slave i interesovanja javnog mnjenja, što bolje ispromovišu.

Kako smo vam već predstavili u prvom delu ovog mini-serijala, mnogi od njih koristili su svoje evrovizijske adute za dorade, remikse, obrade i slično, te produžili „evrovizijski život“ svojim pesmama.

Evrovizijski predstavnici mesec dana posle 63. Evrosonga (1/2)

Sada se pak osvrćemo na potpuno nove melodijske uratke učesnika lisabonskog Evrosonga.

Suri dospela na britanske top-liste i objavila novu pesmu

Ovogodišnja britanska predstavnica Suri je jedan od retkih evrovizijskih predstavnika ove zemlje koji je uspeo da se nađe na muzičkoj top-listi. Ne zaboravimo činjenicu da je britanska top-lista jedna od najkomercijalnijih, stoga je uvek prilično teško dospeti na nju.

Mlada pevačica je sa pop pesmicom Storm zauzela iznenađujuće 50. mesto i nakon Moli Smiten Douns, koja je 2014. osvojila 23. poziciju, postala je jedna od popularnijih predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva u poslednje četiri godine.

Kada je reč o pobednici Neti Barzilaj, njena famozna numera Toy je zauzela 49. mesto, samo mesto iznad Suri. Za ovogodišnjeg pobednika Evrovizije se takođe može reći da je plasiran više nego inače. Portugalac Salvador Sobral je prošle godine zauzeo 97, a Mons Selmerlev 2015. respektebailno 11. mesto. Još jedna pesma je ove godine našla svoje mesto na top-listi — kiparska „Vatra“ se nalazi na 64. mestu.

Osim toga, Suri je ubrzo nakon takmičenja objavila novi singl pod nazivom Taking it over. Reč je o modernoj elektro-pop kompoziciji propraćenoj divnim, čistim vokalom ove devojke. Bez ikakve sumnje, ova pesma je za klasu bolja od evrovizijske u svakom domenu. Može se preuzeti na internet platformama poput Deezera, Apple Music, Spotify i Tidal.

httpv://youtu.be/on5JQvq7Yrg

Francuski duo kreće na turneju #vudicitour

Francuski dvojac „Madame Monsieur“ je ubrzo nakon portugalske Pesme Evrovizije objavio datume za veliku turneju. Prilikom svog muzičkog putovanja posetiće skoro svaki kutak Francuske, ali i prestonicu Belgije. Emili i Žan Karl će posetiti čak 23 lokacije — počinju sa gradom Gijeran_Granž 16. juna, a završavaju turneju u Briselu iduće godine u martu.

Uprkos pozitivnim prognozama i velikim očekivanjima, francuski dvojac „Madam Monsieur“ je osvojio 13. mesto sa socijalno​angažovanom​ pesmom Mercy.

Aleksejev proslavio rođendan uz novi singl

Možda se nije plasirao u finale u Portugaliji, ali se zato ne predaje i dokazao je da mu je Evrovizija bila samo „usputna stanica“. Ukrajinski pevač Aleksejev je na platformi iTunes i na Jutjubu obelodanio spot za novu pesmu Spasitelj. Stilski je dosta bliska evrovizijskoj mračnoj baladi Forever, a zanimljivo je da spot ima već ima milionski broj pregleda te da je pesma postala instant-hit u zemljama bivšeg SSSR.

httpv://youtu.be/kUNUOvtG0uw

Sevak Hanagjan predstavio Ogledala

Novim pesmama nikad kraja! Novi materijal za prezentaciju ima i Sevak Hanagjan, ovogodišnji predstavnik Jermenije. Kompozitor čitave numere je upravo Sevak, dok je tekst na ruskom pisala Ana Danijeljan.

Podsetimo, Sevak Hanagjan nije baš uspešno predstavio domovinu. Sa predramatičnom baladom Qami zauzeo je samo 15. mesto u polufinalu sa 79 poena.

httpv://youtu.be/EbXEaW5OYzs

Sirova emocija u Jevinoj novoj kompoziciji

Litvanska predstavnica se pridružuje ovogodišnjim takmičarima sa novim singlovima. Jeva Zasimauskaite je za novu kompoziciju pod nazivom Paslėpk mane pripremila specijalan spot gde su skupljeni samo najlepši momenti ovogodišnjeg takmičenja u Lisabonu.

httpv://youtu.be/qeQG9H7O5rA

Izaura izdala svoj debi album

Kompozitorka portugalske pesme O jardim izdala je svoj album prvenac 8. juna. Izaura Santos je čitavo svoje umeće ulila u album pod nazivom HUMAN na kojem se nalazi čak 14 numera i sve su pevane na engleskom jeziku.

httpv://youtu.be/5fj7zf1-wuA

Mlada umetnica iz Portugala je bila vokalna podrška Klaudiji Paskoal ove godine u pesmi O jardim.

httpv://youtu.be/mHjGbADMcOI