Gde su, šta rade?

Vaučeri za leto: Iz Rusije s ljubavlju

Do nedavno smo imali priliku da uživamo u svetskom šampionatu u fudbalu koji je bio održan u Rusiji. Tokom mesec dana bili smo u prilici da pratimo sva fudbalska dešavanja, a svaki put vesti su dolazile iz Rusije. Iako su se ove godine Rusi proslavili više igrajući fudbal nego pevajući na Evroviziji, ova zemlja je jedna od najuspešnijih u ovoj deceniji, a u ovom muzičkom pregledu imaćete priliku da čujete nove pesme nekih od najuspešnijih evrovizijskih takmičara iz ove zemlje.

Sergej Lazarev | Predaj se

Bronzani sa Evrovizije 2016. Sergej Lazarev i dalje promoviše pesme sa svog poslednjeg albuma koji je izdao prošle godine. Međutim, ovoga puta je svoje obožavaoce iznenadio neobičnom ekranizacijom svoje pesme Predaj se. Naime, u pitanju je jedna energična pop balada, naravno ljubavne tematike. Sergej u ovoj pesmi peva i o tome koliko ljubav može da rani, a u spotu je to bukvalno i prikazano. Da, dobro vidite, Sergej šeta gradom proboden gvozdenim kopljem, a šta se dešava sa njegovom dragom vam nećemo otkriti. Verovatno je ovo jedan od aktuelnih hitova u Rusiji.

httpv://youtu.be/1_o1QEX_dTQ

Polina Gagarina | Bez gravitacije

Srebrna dama iz Beča sa evrovizijskog takmičenja 2015. objavila je i veoma zanimljivu duetsku pesme u saradnji sa svojim kolegom Eminom. U pitanju je pop numera srednjeg tempa. Reč je o zabranjenoj vezi/susretu koji bez obzira na emocije mora da se okonča. Duetski par nam zapravo poručuje da treba da ostave sve kako jeste i nastave svojim putem. Pesmu prati i veoma efektan spot u kojem vidimo dvoje junaka u svađi sa svojim stvarnim partnerima, a onda se vreme zamrzava i oni jedno drugom kroz pesmu saopštavaju šta imaju. Možemo reći da ovu pesmu svakako vredi poslušati.

httpv://youtu.be/_zi-yd1PGO4

Serebro | 111307

Bronzano evrovizijsko odličje je sada već davne 2007, kada je Srbija trijumfovala na Pesmi Evrovizije, pripalo upravo damama iz grupe „Serebro“. Članice grupe su se od tog doba svakako menjale, ali sastav i dalje aktivno učestvuje na ruskoj muzičkoj sceni. Njihova poslednja numera koju predstavljamo u ovom muzičkom pregledu je klupska pesma s veoma repetativnim deonicama. Naime, devojke poručuju da znaju broj svog bivšeg momka, ali da može biti spokojan, neće ga više zvati. Možemo reći da je ovo jedna neopterećujuća, ali i krajnje neubedljiva pesma.

httpv://youtu.be/VkVkMISgDjI

Elena Temnikova | Polako

Nekadašnja članica originalnog sastava iz 2007. grupe „Serebro“ Elena Temnikova već uveliko gradi svoju solo karijeru. Iako je u prethodnom periodu izdala nekoliko numera, možemo zaključiti da žanrovski sve veoma liče i da su u pitanju elektro numere. U ovom konkretnom slučaju reč je o devojci koja želi da njena veza napreduje polako. Ali, moramo priznati, da ova numera svakako bolje zvuči od numere njenih koleginica iz bivšeg benda, ali i dalje je u pitanju prilično bledunjava numera.

httpv://youtu.be/AIuQsserPXg