Gde su, šta rade?

„Nova deca“ trijumfovala na Ohrid festu

Sastav Sanja Ilić i „Balkanika“ osvojio je prvu nagradu na međunarodnom muzičkom festivalu „Ohrid fest“ za pesmu Nova deca, kojom su ove godine predstavljali Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu.

Pesma Nova deca pobedu je odnela uprkos velikoj konkurenciji, koju su činili predstavnici zemalja iz regiona. Osvojila je i nagradu stručnog žirija, i nagradu publike.

Kako prenosi RTS, frontmen grupe Sanja Ilić zahvalio se na ovom značajnom priznanju i istakao da je veoma zadovoljan što ova pesma i dalje živi.

— Od pobede na Beoviziji, preko učešća na Evroviziji, pa do „Ohrid festa“, ne prestaju da nam stižu fenomenalni komentari na pesmu Nova deca. Publika je prepoznala energiju i poruku koju smo želeli da im prenesemo, što nas čini srećnima. To vidimo na svim nastupima i koncertima koje smo imali ovog leta. Ovo je prilika da najavimo naše nove singlove i koncerte širom regiona — izjavio je poznati kompozitor.

Grupa Sanja Ilić i „Balkanika“ leto provodi radno, a priliku da proslave nagradu sa festivala u Ohridu imali su proteklog vikenda na koncertu koji je zatvorio tradicionalnu manifestaciju „Smederevska jesen“.

Pred mnogobrojnom publikom, u fantastičnom ambijentu srednjovekovne tvrđave, izveli su dobro poznate hitove: Dolina suza, Za kraj, Ceeepaj, Paparuga, Plava ptica, Princeza.

Izvor: RTS