Dečja Evrovizija 2018

Fidan Husejnova vraća Azerbejdžan na dečji Evrosong

Predstavnica Azerbejdžana na Dečjoj pesmi Evrovizije u Minsku ovog novembra biće Fidan Husejnova, saopštila je Televizija „Idžtimai“.

Fidan je interno izabrala selekciona komisija; tek je treći predstavnik „Zemlje vatre“ na ovom takmičenju, a prvi nakon petogodišnje pauze.

Ova talentovana devojčica već ima prikupljene nagrade i priznanja u svojoj biografiji. Prošle godine je pobedila na festivalu „Testene Art Baku“, a zbog svojih dosadašnjh postignuća i zbog svog talenta, nagrađena je stipendijom predsednika Azerbejdžana.

— Spremna sam za takmičenje. Želim da uspešno predstavim svoju zemlju i da pobedim — kazala je na pres-konferenciji mlada Fidan.

Lejla Gulijeva iz evrovizijske delegacije Azerbejdžana otkrila je da pesma za Minsk još uvek nije spremna, te dodala da Dečja pesma Evrovizije i slični festivali pomažu talentovanoj deci da steknu entuzijazam i da zakorače na svetsku scenu.

Azerbejdžan je do sada samo dva puta učestvovao na dečjem Evrosongu: 2012. i 2013, ali ni upola nije bio uspešan kao na „velikoj“ Evroviziji. Omar i Suada su u Amsterdamu 2012. bili tek pretposlednji (11. mesto), a godinu dana kasnije u Kijevu Rustam Karimov je zauzeo 7. mesto.

Oznake