Gde su, šta rade?

ABBA čeka obeležavanje 45 godina od istorijske pobede

Iako je ranije najavljeno da će u novembru Bi-Bi-Si emitovati dokumentarac o evrovizijskim pobednicima iz 1974 — grupi ABBA — kao i da će predstaviti tim povodom dve nove pesme — prve posle tri i po decenije pauze — ipak su Beni Anderson i Bjern Ulveus u nedavnom intervjuu za britanski časopis Daily Star odlučili da odlože premijeru dokumentarca i novih singlova.

Još u aprilu je najavljen izlazak novih singlova I still have faith in you i Don’t shut me down, međutim, razlog odlaganja leži u tome što rad na obema numerama još uvek nije u potpunosti završen. Premijere novih pesama, prikazivanje dokumentarca „Thank You for the Music“ i hologramska turneja „ABBAtars“ odloženi su za 2019, kada se bude slavilo 45 godina od njihove evrovizijske pobede.

Govoreći o stilu ka kom naginju oba nova singla, Bjern je rekao da je jedna pesma prava plesna pop numera u stilu sedamdesetih, a da je druga bezvremenska balada sa srećnim krajem koja će mnoge rasplakati čim je budu čuli.

Beni Anderson je dodao da ne isključuju i rad na trećoj pesmi, ali ona neće biti dostupna sve dok ne budu otišli na hologramsku turneju.

Takođe, Bjern Ulveus je rekao i da ne isključuju mogućnost rada na kompletnom albumu, sve dok postoji dobar razlog za to, a turneja je upravo pravi povod da se urade neke nove pesme radi osveženja repertoara.

Odlazeće leto je bilo u znaku drugog dela mjuzikla „Mamma Mia“ s podnaslovom „Idemo ponovo“, koji je uspeo da okupi najveće filmske i muzičke zvezde poput Amande Sejfrid, Pirsa Brosnana, Meril Strip, Endija Garsije i Šer. Uzimajući u obzir njihovu transvremensku popularnost, ni drugi deo filma nije bio izuzetak po pitanju uspeha, o čemu govori i činjenica da su bioskopske dvorane bile pune kao i pre deset godina, kada se prikazivao prvi deo.

Povratak kakav se dugo čekao — ABBA ponovo u akciji!