ESC-potpourri

Dečja Evrovizija: Vels na korak do predstavnika, Australija na korak do pesme

Bliži se kraj priprema za Dečju Evroviziju. Neki organizuju finala, neki dorađuju pesme, a oni treći se bave snimanjem promotivnih video spotova. O čemu se radi, saznaćete u narednim redovima ovog „evrovizijskog potpurija“.

Vels izabrao finaliste

U poslednjoj, trećoj po redu specijalnoj emisiji dečjeg talent-šoua Chwilio am seren (Potraga za zvezdom), koju realizuje britanski javni emiter na velškom jeziku S4C, predstavilo se 12 kandidata koji su se borili za finalno veče 9. oktobra.

Mesto u finalu su obezbedile sledeće devojčice:

  • Grejsi Džejn
  • Loren Mija
  • Manv
  • Miša
  • Ela Džordžija
  • Lili

U finalu će odluku o pobedniku donositi isključivo glasovi publike.

Prezentacija australijske pesme 8. oktobra

Ranije izabrana australijska predstavnica Džejel Vena će svoju pesmu predstaviti 8. oktobra zajedno sa spotom, objavila je ova trinaestogodišnjakinja na svom Instagram profilu.

Ono što još nije poznato jeste naziv pesme, kao ni njeni autori, ni stil, a ono što je jedino poznato jeste da je njen spot sniman u porodičnoj kompaniji.

Belorusija dorađuje pesmu

Ovogodišnji beloruski predstavnik Danijel Jastremski je pravo da predstavlja svoju domovinu na domaćem terenu stekao pobedom na izbornom festivalu 31. avgusta sa pesmom Time. Međutim, Danijel želi da njegova pesma zvuči što ubedljivije za evrovizijsku scenu, te je odlučio da je pošalje na doradu.

Kako će zvučati finalna verzija pesme, fanovi će moći da saznaju do 8. oktobra, do kada je i krajnji rok za predaju takmičarskih numera.