Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Ovo je predstavnička pesma Srbije

Predstavnica Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije 2018. Bojana Radovanović izvešće u Minsku pesmu Svet koja je konačno predstavljena javnosti.

Takmičarska numera Srbije i video-spot objavljeni su na zvaničnom Jutjub kanalu dečjeg Evrosonga. Podsetimo, autorka muzike je Marija Marić Marković, poznatija kao Mari Mari.

httpv://youtu.be/co7C4YLhVig

Trinaestogodišnja Bojana Radovanović iz Beograda interno je izabrana da predstavlja našu zemlju, i to posle javnog konkursa RTS-a. Ona je odličan đak, bavi se muzikom i plesom, i kako sama kaže, obožava scenu i svakom nastupu se posvećuje odgovorno i predano. Javnost ju je upoznala kroz popularan šou za mlade talente „Pinkove zvezdice“.

Mari Mari publici je poznata kao pop pevačica i autor. Učestvovala je i nacionalnom izboru za predstavnika tadašnje države Srbija i Crna Gora s pesmom Da ti se dlanovi zalede. Najveći deo svoje karijere posvetila i pedagoškom muzičkom radu s najmlađima, kroz svoju muzičku radionicu i časove u muzičkoj školi.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Pesma je kriticna. Najtuznije je sto je toliko ocigledno da je ovaj konkurs bio namesten s obzirom da je pesmu komponovala Mari Mari.
    Ne znam hoce li RTS ikada shvatiti da, barem kad je Decja Evrovizija u pitanju, balada moze dobro da prodje samo ako je u pitanju vanserijski izvodjac kome ce svi da poveruju, a ne da mala devojcica peva o svetu i miru o kome realno ne moze nista da zna.
    Nije mi jasno kako od tolikih vrhunskih Pinkovih zvezdica, uvek izaberu neku prosecnu i onda je jos dodatno uniste sa ovakvom pesmom.
    Moramo da shvatimo da i na maloj i na velikoj Evroviziji ovaj etno prizvuk moze da prodje samo ako se na inovativan nacin uklopi. Vreme Ora,Laneta i ostalih balkanskih balada je imalo svoj vrhunac sredinom 2000ih i davno je proslo. U krajnjem slucaju, mozda cak nije ni primereno decjem uzrastu ukoliko se ne nadje adekvatno pakovanje.
    Zao mi je sto RTS uporno fura neku svoju formulu za Evroviziju koja ne funkcionise ni na jednom ESC takmicenju vec godinama. Vreme je za nesto inovativno! Pogotovo kada su deca u pitanju!