Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Nove verzije pesama i promo-spotovi

Dečja pesma Evrovizija i ovog puta je bila zadužena da sačini potpuri evrovizijskih vesti. One se odnose na prezentaciju novih verzija i promotivnih video-spotova pojedinih takmičara, koje ćemo gledati i čuti 25. novembra u Areni Minsk.

Kazahstan

Nova, dorađena i poboljšana verzija predstavničke pesme Kazahstana takođe je objavljena na zvaničnom Jutjub kanalu Dečje pesme Evrovizije, zajedno sa promotivnim video-spotom. Promene se ogledaju i u ubačenim engleskim rečima, pa je ovaj muzički adut blago dvojezičan, u granicama propozicija takmičenja.

Danelija Tulešova pobedila je ranije na nacionalnom takmičenju za prvog evrovizijskog predstavnika te srednjoazijske zemlje s numerom Ugrabi vreme (Өзіңе сен), u konkurenciji 10 pesama i izvođača.

httpv://youtu.be/zkSusLAc3mE

Makedonija

Predstavnica Makedonije Marija Spasovska izvešće u Minsku ovog novembra kompoziciju pod nazivom Home. Mlada pevačica je tu informaciju objavila na svom Instagram profilu, kao i da će premijera biti sredinom oktobra — dakle, kroz nekoliko dana.

Proslavljeni makedonski kompozitor i producent Darko Dimitrov autor je pomenute pesme. On već ima evrovizijskog iskustva, budući da je producirao makedonske evrovizijske pesme 2006, 2013, 2014, 2018, ali i za Albaniju 2015. i Srbiju ove godine.

Albanija, Rusija, Belorusija i Ukrajina

Sve četiri zemlje već su ranije objavile i izabrale takmičarske pesme na nacionalnim izborima, ali su sada one dobile i svoje promo-spotove, koji su objavljeni na zvaničnom Jutjub kanalu Dečje pesme Evrovizije.

I dok su albanska, ruska i beloruska pesma dobile filmsku ekranizaciju, te blage dorade u vidu ubacivanja nekoliko fraza na engleskom, spot ukrajinske numere snimljen je u studiju.

Podsetimo, Albaniju zastupa Eftimija Đika sa simpatičnom pesmicom Barbie, Rusiju predstavlja Ana Filipčuk s pesmom Unbreakable, Belorusiju Danijel Jastremski s numerom Time, a Ukrajinu Darina Krasnovecka s kompozicijom Say love.

httpv://youtu.be/SNbliBr97Dk
httpv://youtu.be/j1WVef6DPdM
httpv://youtu.be/3UhZvl7IERc
httpv://youtu.be/CiONYF4ej2c