Gde su, šta rade?

Vaučeri za jesen: Džamala, Končita, Iveta i Ana Rosineli

Iako je stigla jesen, toplo vreme nas još ne napušta. Međutim, u ovom izdanju muzičkog vaučera naći ćete bar tri razloga da se dodatno zagrejete uz zanimljive zvuke pesama četiri dame koje neguju alternativni muzički stil. Uživajte u minutima čiste muzičke inovativnosti.

IVETA MUKUČJAN | Margo (The journey of a woman — part 1)

Dama koja je ostala upamćena po efektnom scenskom nastupu i autentičnom muzičkom izražaju na velikoj evrovizijskoj sceni u Stokholmu 2016. godine, ove jeseni započinje vrlo interesantan scensko-muzički poduhvat koji se bavi ženskim identitetom. Deo tog projekta je i numera Margo (The journey of a woman – part 1) u potpunosti otpevana na jermenskom jeziku.

Temu pesme prati i zanimljiv spot u kojem imamo priliku da vidimo Ivetu u različitim izdanjima, koja zapravo prikazuju različite vidove svoje ličnosti. Muzika koju Iveta izvodi u ovoj numeri je veoma nalik na njenu evrovizijsku numeru LoveWave — spoj modernog i tradicionalnog na jedan specifičan eklektičan način, pa ukoliko ste voleli njenu evrovizijsku pesmu, dopašće vam se i ovo.

httpv://youtu.be/NEYIh4Ed02w

ANA ROSINELI | Hold your head up

Jedan od retkih švajcarskih finalista na Evroviziji, Ana Rosineli nas je te 2011. godine odvela na trominutno romantično putovanje kroz pesmu In love for a while. Ovoga puta nam se predstavlja jednom malo drugačijom numerom.

U pitanju je moderna pop numera koja nosi jaku motivacionu poruku — ne odustaj. Možda će vam se ova pesma učiniti kao pop kliše, ali svakako ćete uživati u zaraznim pop tonovima, kao i u čarobnom Aninom glasu.

DŽAMALA | Krila

Pobednica Pesme Evrovizije 2016. Džamala obradovala je sve svoje obožavaoce spotom za pesmu Krila koju je objavila nešto ranije ove godine. Moramo reći da se ova pesma malo više stilski razlikuje od njene pobedničke pesme 1944, kao i od nekih drugih hitova.

Iako su elementi džeza zastupljeni i u ovoj numeri, pogotovo u samoj tehnici Džamalinog pevanja, moramo reći da je ova pesma napribližnija pop žanru od svih Džamalinih dosadašnjih numera. Sama poruka pesme je takođe popularna, univerzalnog karaktera — veruj i uspećeš.

Numeru prati spot u kojem vidimo razne dečake i devojčice dok vežbaju različite sportske veštine, u trenucima pripreme, kao i u trenucima borbe. Zaista odlična preporuka za jesenje dane, s obzirom da svi mi učestvujemo u svakodnevnim životnim borbama.

httpv://youtu.be/GVhloDhlFAA

KONČITA VURST | The sound of music

I dok čekamo neke nove evrovizijske zvezde, evo vesti o jednoj pobednici koja svakako nije publiku nikada ostavila ravnodušnom, ni kada je glas, ali ni kada je izgled u pitanju. Reč je o Končiti Vurst koja će 19. oktobra izdati album sa obradama najpoznatijih balada, u saradnji sa Bečkim sinfonijskim orkestrom.

Končita je već imala nastup sa simfonijskim orkestrom 2017. godine i tako je ova saradnja i otpočela. Što se pesama tiče u pitanju su uglavnom najpoznatije balade na engleskom jeziku, dok će jedna biti sa nemačkog govornog područja.

httpv://youtu.be/Mmn929un1AI