Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Zvanično je — Bugarska se povlači s Pesme Evrovizije

Nacionalna televizija Bugarske BNT saopštila je javnosti da se neće takmičiti na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu sledeće godine. Razlog — novac!

Zvanično saopštenje stiglo je u formi objave na Tviteru, u kojem se kaže:

Sa željenjem objavljujemo da se Bugarska povlači sa Pesme Evrovizije. Odluka se zasniva na finansijskim razlozima, jer troškovi projekta daleko prevazilaze finansijski kapacitet BNT, prema navodima mendaždmenta.

Istim povodom oglasio se i Vasil Ivanov, pi-ar menadžer evrovizijske delegacije, koji je naveo da se ovom odlukom ne završava evrovizijsko putovanje Bugarske.

Obećavam da ću održati živim evrovizijski duh u svojoj zemlji. Ovo nije poslednje što ste videli i čuli od nas. Vratićemo se bolji i jači.

Zvanično saopštenje stiglo je nakon što su u petak 12. oktobra Tviterom počele da kruže dramatične i oproštajne poruke članova bugarske delegacije, te pouzdani navodi o definitivnom odustajanju države od predstojećeg Evrosonga.

Više o tome pisali smo u temi: Marketinški trik ili istina: Bugarska se povlači sa Evrosonga?

Marketinški trik ili istina: Bugarska se povlači sa Evrosonga?

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Kod nas je Maja Nikolic trebala pobediti makar bi bila u top5

  • Ako ništa drugo, bar će iščekivanje povratka Bugarske u narednim godinama biti još pomnije propraćeno, a postoji i opravdana nada da će nastaviti sa dobrim nizom pesama, tako da je bolje da se konsoliduju u tom finansijskom aspektu dozvoljavajući predstavničkoj pesmi da bude na visini zadatka.

  • Kada neko za kratko vreme uspe da napravi kontinuitet kvaliteta u svakom pogledu, autorskom, izvođačkom, pa i scenskom, pa odustane, to me stvarno rastužuje. Pomno pratim bugarsku muzičku scenu, koju je neukusno porediti sa našom i sa nestrpljenjem sam išćekivao njihovog novog predstavnika, nadajući se nekom od svojih tamošnjih favorita, kad ono…međutim 🙁

  • Pa šta ste očekivali kad su se sa onako sjajnom pesmom plasirali čak na 14.mesto?

  • Srbija će ostati bez podrške od Bugarske. To je stavrno problem.