Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Ovako zvuče muzički aduti Azerbejdžana i Portugalije

Takmičenje u Minsku sve je bliže, pa se i pripreme privode kraju. Malo je pesama ostalo neobjavljeno — samo tri (Irska, Makedonija i Poljska). Sada vam predstavljamo nove muzičke adute koji su premijerno predstavljeni javnosti.

Azeri objavili spot i pesmu

Predstavnica Azerbejdžana na Dečjoj pesmi Evrovizije u Minsku ovog novembra biće Fidan Husejnova koju je ranije internom selekcijom izabrala nacionalna televizija „Idžtimai“. Posle mesec dana od te objave, poznato je da će ova talentovana devojčica pevati pesmu pod nazivom I wanna be like you, za koju je napisala tekst.

httpv://youtu.be/5shqdfKh8uc

Vesela tinejdžerska pesma iz Portugalije

Ovogodišnji domaćini velike Pesme Evrovizije nastavili su da učestvuju i na dečjem Evrosongu, na koji su se vratili prošle godine. Već je poznato da će u Minsk putovati Rita Laranžeira, a numera koju s kojom će se takmičiti zove se Gosto de tudo (Já não gosto de nada).

Pesma govori o načinu na koji se tinejdžeri povezuju s celim svetom preko društvenih mreža. Objavljena je zajedno s promo-spotom na zvaničnom Jujtub kanalu Dečje Evrovizije.

httpv://youtu.be/TAa066pIOTc

Velšanka i Maltežanka predstavile video-spotove

Vels i Malta već su izabrali predstavnice i takmičarske pesme, pa to i nije novost za pratioce aktuelnih događaja o dečjem Evrosongu.

Podsećanja radi, Vels će u Minsku predstavljati Manu (Manw), čije je izvođenje specijalno napisane evrovizijske pesme Hi yw y Berta na nacionalnom takmičenju Chwilio am seren ocenjeno kao najbolje. Maltu će, pak, predstavljati Ela Manđon s pesmom Marchin’ on s kojom je pobedila na izbornom festivalu Malta Junior Eurovision Song Contest.

Obe mlade pevačice snimile su i spotove za svoje pesme, pa ih pogledajte u nastavku.

httpv://youtu.be/28BZFY_wdnI
httpv://youtu.be/E2shEsp9dIw