Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Marija Spasovska objavila numeru „Doma“

Poznate su gotovo sve numere koje će biti izvedene na ovogodišnjem dečjem Evrosongu. Tačnije, poznato je 18 od 20 takmičarskih numera. Tu osamnaestu pesmu je imala čast da prestavi Marija Spasovska iz Makedonije, Poljska će svoju numeru predstaviti ovih dana, dok će Irci to uraditi 11. novembra.

Međutim, što se glavnih vesti tiče, mesto u potpuriju su našle samo makedonska i poljska izaslanica, dok je poslednja vest rezervisana za novu verziju beloruske kompozicije.

Poslušajte Doma Marije Spasovske

Makedonska predstavnica Marija Spasovska je konačno predstavila svoju kompoziciju za Minsk. Njena izabrana numera nosi naziv Doma, premijerno je predstavljena u emisiji „Stisni plej“ na makedonskoj televiziji, a autorski je potpisuju Darko Dimitrov i makedonska predstavnica iz 2006. godine Elena Risteska.

httpv://youtu.be/UNc5iwebn80

Finalna verzija beloruske pesme

Beloruski predstavnik Danijel Jastremski je nedavno predstavio finalnu verziju svoje numere Time. Nova verzija, između ostalog, sastoji se i od prepravljenih pratećih vokala.

httpv://youtu.be/M5XQMTjGM3I

Uskoro poljska pesma

Poljski evrovizijski portal „Evrovizijski dnevnik“ je nedavno došao do informacije o tome kakva će biti pesma ovogodišnje predstavnice Roksane Vengjel. Kao što je poznato od ranije, Julijus Kamil će biti autor pesme, a u stvaranju će mu pomoći učesnik poljskog izbora iz 2017. godine Lanberry. Isti izvor navodi da pesma neće biti balada i da će biti u dvojezičnoj poljsko-engleskoj varijanti.

Ovih dana je Roksana snimila i spot za svoju pesmu, a premijera se može očekivati u toku naredne sedmice.