Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija 2018: Kako izgleda glasanje?

Dečja Evrovizija 2018. održaće se 25. novembra u Minsku. Kako se takmičenje bliži, sve je više važnih i zanimljivih informacija, a jedna od njih je sistem glasanja. Kako će biti izabran pobednik 16. evrovizijskog takmičenja za decu, saznajte u narednim redovima.

Za početak, važno je istaći da se glasanje, srećom, ove godine neće menjati, što je ranijih godina bila česta praksa, bar kad je reč o dečjem Evrosongu.

Publika ponovo onlajn — nadajmo se bez problema!

U izboru najbolje pesme i ovaj put će učestvovati publika i stručni žiri, i to na sledeći način:

Glas publike će se važiti isključivo preko namenske veb-platforme (aplikacije) na zvaničnom sajtu JuniorEurovision.tv.

Dakle — nema telefonskih glasova, tj. SMS-a!

To onlajn glasanje će se odvijati u dve runde. Prva runda počinje u petak 23. novembra od 20 časova i trajaće do nedelje 25. novembra do 15.59 h — do početka festivala. U tom periodu će glasači, pre glasanja, biti u obavezi da odgledaju rekapitulaciju svih pesama, posle čega će im biti ponuđeno da odgledaju jednominutni snimak učesnika s proba i naravno glasaju za tri, četiri ili pet pesama.

Druga faza glasanja će biti pokrenuta tokom šoua, nakon što svi predstavnici izvedu svoje pesme i nastupe, i trajaće 15 minuta. Podsetimo da je prošle godine u ovoj fazi došlo do tehničkih problema koji su onemogućili posetioce da glasaju za svoje favorite. Nadajmo se da će ovaj put biti sve u redu,

Tako prikupljeni glasovi iz obe runde činiće 50% bodova, dok će drugu polovinu dodeliti žiri.

Moguće je glasati za svoju zemlju — ali kontrolisano!

Kao što podnaslov kaže — može se glasati za svoju predstavničku pesmu! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za našu predstavnicu Bojanu Radovanović i numeru Svet.

Međutim, NIJE MOGUĆE forsirano glasanje SAMO za svog predstavnika. Svoj glas morate dodeliti najmanje trima pesmama, a najviše pet, kako je i istaknuto u gornjim redovima.

Tako prikupljeni glasovi biće pretvoreni u poene. Tačan iznos poena određuje procenat dobijenih glasova. Na primer, ako neka pesma dobije 20% ukupno primljenih glasova, onda će dobiti 20% dostupnih bodova. Dakle, isto kao na Melodifestivalenu i na Pesmi Evrovizije.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija koji će se svoje bodove raspodeliti tokom generalne probe.

Dakle, sve što je potrebno jeste da rezervišete vikend 23—25. novembra za praćenje proba i onlajn glasanje, te pomognete našoj predstavnici da se što bolje plasira!

Takmičenje počinje u 16 časova. Do sada je predstavljeno 19 od 20 pesama.

httpv://youtu.be/w5Ez2FkEzxU

Oznake