Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Poljska objavila takmičarsku pesmu

Poljska predstavnica Roksana Vengjel konačno je predstavila javnosti takmičarsku pesmu za Dečju Evroviziju — Anyone I want to be.

Kompoziciju je uradila ekipa inostranih autora, što je tek prvi slučaj ne samo u istoriji učešća Poljske već i u celoj istoriji Dečje pesme Evrovizije. Autori su:

  • Megan Koton, britansko-američka pevačica i producentkinja, prethodno je radila sa sastavom „Little Mix“, Olijem Marsom i Kajli Minog;
  • Nejtan Duval – britanski kompozitor;
  • Cutfather, danski muzički producent koji je ranije učestvovao u organizaciji Dansk Melodi Grand Prixa, međunarodno je poznat i po radu sa spomenutom devojačkom grupom „Little Mix“, takođe spomenutom Kajli Minog i Aleksandrom Burk;
  • Peter Valevik – danski muzičar i producent;
  • Danijel Helej Davidsen – dansko-norveški gitarista.

Spot za pesmu je snimljen u varšavskom studiju LAS i, pored toga što će biti deo juniorske evrovizijske scene, biće i deo promotivne kampanje za Roksaninu kolekciju dizajnirane odeće.

Roksana Vengjel ima 13 godina i peti je predstavnik svoje zemlje na dečjem Evrosongu, a prvi koji je izabran internom odlukom muzičkih urednika Televizije Poljska. Afirmaciju je stekla pobedom u popularnom programu za talente The Voice Kids. Ona je izjavila da je pobeda u tom šou-programu bila čast i ostvarenje sna, ali da je predstavljanje svoje države na Evroviziji zapravo prava čast.

httpv://youtu.be/y_SYZrqvKhE

Oznake