Dečja Evrovizija 2018

Dečja Evrovizija: Tejlor Hajns četvrti predstavnik Irske

Dečja Evrovizija 2018. godine dobila je konačno svog poslednjeg učesnika. Reč je o Tejlor Hajns koji će s pesmom IOU predstavljati Irsku ovog novembra u Minsku.

Tejlor ima 14 godina i dolazi iz malog mesta Kloni, gde živi s roditeljima, bratom blizancem i sestrom. Od malena se bavi muzikom i pevanjem. Trenutno pohađa srednju školu u kojoj igra u jednom školskom mjuziklu, a član je i lokalnog dramskog društva „Stagezone“ s kojima nastupa širom Irske.

Tejlor je, posle neuspešnog pokušaja 2016, pobedio na nacionalnom takmičenju Junior Eurovision Éire koji je četvrtu godinu zaredom organizovao irski nacionalni emiter TG4, koji svoj program emituje na irskom/keltskom jeziku. Kao i prethodnih godina, šou se sastojao iz četiri polufinala i finala, sve epizode su unapred snimljene i emitovane od 14. oktobra do 11. novembra.

U svakom od četiri polufinala se predstavilo po osam kandidata. Žiri je u svakom izabrao dvoje najboljih koji su se nadmetali u duelu, a pobednik svakog duela obezbediti je mesto u finale. Nakon završetka četiri polufinalne večeri, dodeljene su još dve „vajldkard“ pozivnice za nepravedno eliminisane kandidate, pa je tako do finala stiglo šest takmičara.

Specijalni gost-žiri u finalu bila je evrovizijska pobednica iz 1993. Nim Kavana.

httpv://youtu.be/Hup05nY2jv0

Oznake