Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2018

Poslednje probe naše Bojane pred odlazak u Minsk

Bliži se dan polaska srpske delegacije na šesnaesto izdanje Dečje pesme Evrovizije, koje se održava 25. novembra u Minsku, u Belorusiji, pod sloganom #LightUp. Predstavnica Srbije je, kao što je već poznato, trinaestogodišnja Bojana Radovanović koja će izvesti pesmu Svet kompozitorke Marije Marić Marković, poznatije kao Mari Mari.

Bojana s velikom odgovornošću obavlja sve pripreme za takmičenje, uz veliku pomoć koreografa Ivana Mileusnića i kompozitorke pesme Mari Mari. Za nastup je spreman kostim čija je autorka Aleksandra Aleksandrić, a koji je izradila Žaklina Marjanović. Reditelj nastupa Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije biće Petar Stanojlović, a našu delegaciju predvodi Silvana Grujić, odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS.

Podsetimo — ove godine na dečjem Evrosongu učestvuje dvadeset zemalja, što je rekordan broj u istoriji takmičenja. Pobednik se bira sabiranjem onlajn glasova publike i nacionalnih žirija sastavljenih od tri odrasla člana i dvoje dece.

I gledaoci iz Srbije mogu da glasaju za našu predstavnicu na oficijelnom sajtu Junioreurovision.tv. Prva runda glasanja počinje u petak, 23. novembra od 20 časova i završava se pre samog početka prenosa u nedelju 25. novembra. Druga runda onlajn glasanja odvija se u prenosu, tačnije nakon poslednje izvedene pesme i traje 15 minuta. Gledaoci mogu da glasaju za minimum tri, a maksimum pet pesama.

Kako izgleda ovogodišnje glasanje, detaljno pročitajte u našem izdvojenom tekstu:

Dečja Evrovizija 2018: Kako izgleda glasanje?

Oznake