Evrovizija 2019

Kraj sage — Tamta predstavlja Kipar

Tamta, popularna grčka pevačica poreklom iz Gruzije, predstavljaće Kipar na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu, ozvaničio je nacionalni medijski servis te ostrvske države CyBC.

Fama oko selekcije kiparskog predstavnika konačno može da splasne. Nakon mnogo spekulacija, zvaničnih i nezvaničnih naslova u medijima, potvrđeno je da će Tamta naslediti do sada najuspešniju predstavnicu Kipra Eleni Fureiru. Ona će imati praktično isti evrovizijski tim iza sebe kao i Eleni, predvođen kompozitorom Aleksom Papakonstantinuom, koji je ujedno i autor evrovizijske pesme Replay, dok će Šveđanka Saša-Žan Baptiste drugu godinu zaredom osmisliti nastup kiparskog predstavnika.

Tamta je želja evrovizijskih fanova već dugi niz godina, a sudeći po njenoj biografiji, i ona je imala istu želju. Do sada je imala tri pokušaja da se domogne evrovizijske scene. Prvi takav se dogodio kada je učestvovala na izboru za grčkog predstavnika 2007. godine s pesmom With love, i tada je u konkurenciji sa Sarbelom i Hristosom Dantisom učešće završila kao treća. Godine 2010. se ponovo ponudila grčkoj državnoj televiziji za učešće na Evroviziji, ali je njen predlog odbijen, a i prošle sezone je bila u razmatranju za pesmu Fuego autora Aleksa Papakonstantinua, koju je odbila zbog nedostatka vremena i drugih planova.

Tamta Goduadze je rođena 1981. u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, gde je odrasla i završila školovanje. U svojoj 22. godini se preselila s roditeljima u Grčku, a pažnju javnosti privukla je učestvujući u popularnom muzičkom rijaliti-programu Super Idol 2004. godine, koji je okončala na 2. mestu. Izdala je tri studijska albuma i objavila preko 30 hit singlova.

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!