Balkan, Balkan! Beovizija

Finale Beovizije 3. marta

Beovizija 2019, na kojoj će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Tel Avivu, ove godine imaće tri takmičarske večeri — dva polufinala i finale.

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu — 3. marta. Takmičenje će se održati u Studiju 8 i 9, a prenose sve tri večeri gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog boriće se u velikom finalu za titulu pobednika Beovizije 2019. Publika i stručni žiri će svojim glasovima, po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju „Šarenica“.

Ko su učesnici Beovizije, pročitajte u našem izdvojenom tekstu:

Beovizija 2019: Ovo su naši aduti za Tel Aviv

Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • ESCFan,
  Ja sam bio među prvima koji je tražio da se Beovizija kao najdemokratski način izbora predstavnika Srbije na Evroviziji i tražio sam i tražiću da nema na žirija ni na Beoviziji, ni na Evroviziji. Zašto nemamo nešto poznatija imena ni na ovoj Beoviziji, već većina su anonimci. Anketa Mondo-a za Beoviziju pokazuje da većina građana Srbije nemaju pojma i nikada nisu čuli za njih. Za onu ˶nameštenu˝ Beoviziju za koju pričao je od 2009-te kad je otišao Marko Kon umesto OT Bend(miljenik žirija umesto apsolutni izbor naroda). Što se tiče predhodne Beovizije, Sanja Ilić i Balkanika su pobedili jer se RTS pobrinuo da nemaju konkurenciju(odnosno to je uradila komisija muzičkih urednika bez posmatrača sa strane). I ono glavno: Zašto ova Beovizija će biti na Koštnjaku, a ne će to biti Sava Centar koji je ugostio sve predhodne Beovizije ? I ne možeš da upoređuješ Beoviziju sa Melodifestivalen, jer se Beovizija vratila posle 9 godina, dok Melodifestivalen se održavao bez prekidanja i bez obzira na rezultat, nikad se nije menjao festival, dok RTS jeste.

 • @Beoobozavatelj
  O kakvom namestanju ti pricas? Prosle godine je Balkanika ubedljivo pobedila, a i bila je favorit i pre toga.. Ne znam sto imas potrebu da pises nekakve nebuloze.. Za tvoju informaciju, Balkanika je dobila 14 hiljada glasova, a njih ne mozes namestiti.. Za glasove zirija nisam siguran i ne mogu o tome da pricam.. Ti sve nesto nagadjas, sve ti nesto hejtujes. Oladi malo prijatelju..
  Ako ti se ne svidja Beovizija kao takmicenje, nemoj da gledas, posto vidim da cak iako bi RTS napravio takmicenje kao Melodifestivalen vama ne bi godilo..

 • Poštovani PP,
  Možda ima jaka imena na Beoviziji, ali sprema se neka nameštaljka. Najverojatnije spremaju neku debelu podvalu, a narod će biti nemoćan da se suprostavi izboru RTS-a. Tamo će biti namešteni obožavatelji koji će samo da tapšu rukice, dok narod će da kune i psuje. Jednu takvu Beoviziju smo već imali, a sprema se očigledno nova. Beovizija se može smatrati dostojnom naslednicom Jugovizije(po nameštaljkama naravno).

 • Beobožavatelj

  Tesko da bi sa ovim ucesnicima prodali 10 tak hiljada karata za sve 3 veceri. Da nam je Beovizija kao ona 2006 ,2005,2004 onda to ne bi bio problem, cak da se napuni mozda i Arena u finalu.

 • Beovizija ipak na Košutnjaku. Šta bi Sava Centar ? Ali ipak će biti dva polufinala i finale. Bar to donosi draž ovog festivala.