Evrovizija

Zvezda belgijskog „Glasa“ putuje u Izrael

Elio Vasamije (fr. Eliot Vassamillet), učesnik popularnog TV šoua za talente The Voice Belgique, predstavljaće Belgiju na 64. Pesmi Evrovizije ovog maja s pesmom Wake up.

Ovogodišnji izbor evrovizijskog predstavnika pripao je frankofonom delu Belgije — Valoniji — čiji je nacionalni medijski servis RTBF ponovo odlučio da selekciju izvrši internom metodom. Kao i 2017. godine, i ove je laskava titula pripala mladoj nadi koja je afirmaciju stekla kroz takmičenje za mlade talente.

Elio ima 18 godina i učestvovao je u sedmoj sezoni The Voice Belgique prošle godine. Iako nije daleko dogurao u takmičenju, izvesno je ostavio utisak na stručnu javnost, skrenuvši pažnju i na kompozitora Pjera Dumulana.

Kada sam ga čuo kako peva na „slepoj audiciji“, osetio sam da ima „ono nešto malo ekstra“ u sebi što tražim u izvođačima – osetljivost i krhkost koje su neophodne da prenesu emocije — izjavio je Pjer Dumulan.

Ovaj kompozitor biće autor njegove evrovizijske pesme Wake up koja će tek biti objavljena. Da podsetimo da je Pjer bio i autor evrovizijske pesme City lights, koju izvodi Blanš, i s kojom je Belgija osvojila 4. mesto u Kijevu 2017.

Mladi Elio je, evidentno, sličnog senzibiliteta i hrapave, nečiste boje glasa koje poseduje Blanš, pa i ne čudi što je Pjerov izbor pao na njega.

Oznake