Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Makedonija odlučila: Tamara Todevska ponovo na Evroviziju

Tamara Todevska predstavljaće Makedoniju na 64. Pesmi Evrovizije u Tel Avivu ovog maja.

Makedonska radio-televizija MRT interno je izabrala poznatu pevačicu koja će pokušati da se svojom pesmom i scenskim nastupom izbori za evrovizijsko finale prvi put posle 2012. godine.

Tamara nije nepoznato lice na prostoru Balkana, budući da je izgradila uspešnu karijeru širom bivše Jugoslavije. Ipak, ni evrovizijska javnost je neće tek sada upoznati. Naime, Tamara je već tri puta pevala na evrovizijskoj sceni — dva puta kao prateći vokal (2004. i 2014), te 2008. u Beogradu, kada je sa Vrčkom i Adrijanom pevala Let me love you. Zbog tadašnjih pravila, iako su bili 10. u polufinalu, nisu nastupili u završnici Evrosonga.

Kako je MRT saopštio, u toku su pregovori s grupom autora o potencijalnoj evrovizijskoj numeri.

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Lep izbor za Makedoniju, ali mislim da ni ove godine nece da urade nista specijalno.. Zadnji opu se Makedonija kvalifikovala 2012. godine, ali je Kaliopi imala odlicnu pesmu i nastup.. Sve posle 2012. je bilo unisteni ili pesmom ili nastupom.. Ali ajde da sacekamo pesmu. pa kasnije nastup, mozda se varam..

  • P.S. Moram da priznam da sam za predstavnika Makedonije priželjkivao Aleksandru Janevu (koja je dosta napredovala i koja predstavlja budućnost makedonske pop-scene), ali i ovaj izbor MRT-a je, takođe, vrhunski. 🙂

  • Bogami… Makedonci, kad su u pitanju vokalne sposobnosti, ide sa teškom artiljerijom u Izrael. 😀 A sad šalu na stranu… Svaka čast za izbor izvođača! Nadam se da će Tamara, koja ima veoma moćne vokalne sposobnosti, i koja je zaista vrhunski izvođač, dobiti i vrhunsku pesmu, a kasnije, u maju, i da će imati i vrhunsku koreografiju, kako ne bi bilo kao u prethodne dve godine (tada su imali vrh pesme, pogotovu prošle godine, ali sa katastrofalnim nastupom, koji ih je koštao finala).
    Srećno, braćo Makedonci! 😀