Evrovizija 2019

Austrija u Tel Aviv šalje Paendu

Saga oko odabira 52. austrijskog evrovizijskog učesnika je završena! Nova izaslanica ove alpske države će biti 31-godišnja talentovana pevačica Paenda s numerom Limits. Krajnji produkt u vidu prezentacije kompozicije će biti upriličen u narednih nekoliko sedmica.

Paenda je rođena u Štajerskoj. Talenat za muziku je iskazala još u ranom uzrastu, a kada je napunila 20 godina, preselila se u Beč zbog usavršavanja glasa. Učestvovala je u raznim muzičkim projektima pre nego što se 2015. godine upustila u solo-karijeru. Ona ne samo da komponuje i piše tekstove svojih pesama već se bavi i produkcijom.

U februaru 2018. godine je publici predstavila svoj debitantski album „Evolution“ koji je brzo osvojio publiku zahvaljujući spoju hip-hop i plesnog elektro-zvuka. Sa njega su se izdvojili singlovi Waves i Good Girl. Novostečenu popularnost je potvrdila nastupom na koncertu popularne britanske pevačice Džesi Džej u bečkoj Areni pred 3.000 posetilaca u svojstvu predizvođača. Za 26. april tekuće godine je zakazala izlazak drugog albuma „Evolution II“.

Njena evrovizijska kompozicija Limits opisuje se kao elektro-pop balada „nabijena“ atmosferom.

I četvrtu godinu zaredom je austrijski javni emiter ÖRF odabrao svog evrovizijskog aduta u saradnji sa di-džejem, producentom i urednikom Jutjub kanala Austrozone Eberhardom Forherom, a treći put zaredom je Austrija svog aduta izabrala internim putem.

Paenda će boje ove alpske države braniti u drugoj polufinalnoj večeri 16. maja.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Pitam se kako sam mogao austrijsku predstavnicu da propustim…Meni su Austrijanci veoma zanimljivi i neobicni kada je rec o izboru predstavnika jer uvek biraju interno i uvek budu visoko plasirani…Po tamneilu mogu zakljuciti da je ozbiljna umetnica…Mogu se kladiti da ce biti neki minimalisticki artwork poput Bili Ejlis…Ja imam posebne simpatije prema ucesnicima koju su bas umetnicki nastrojeni ka muzici u svakom smislu te reci…Takodje ce biti u top 10 jer pogotovo ovakvu predstavnicu ne treba potecenjivati…Imam neki predosecaj da ce visoko biti plasirana, cekam pesmu pa da utvrdim…