Evrovizija 2019

Svetski poznati DJ Darude izbor Finske za Evrosong

Finska će se na 64. Pesmi Evrovizije u Tel Avivu predstaviti klupskom elektronskom muzikom. Naime, predstavnik će biti svetski proslavljeni DJ Darude!

Vile Virtanen, kako mu je pravo ime, jedan je od najnagrađivanijih muzičara i producenata u Finskoj. Muzikom je počeo da se bavi 1995. godine, a već 1999. u vrh svetske slave vinuo ga je hit Sandstorm.

Do sada je izdao četiri studijska albuma, a iza sebe ima nebrojeno mnogo nastupa na raznim festivalima i klubovima širom sveta.

Nacionalna televizija Finske YLE ga je interno odabrala da predstavlja Finsku u Izraelu ovog maja, ali on svakako na sceni neće biti sam. Sebastijan Rejman biće glavni vokal u izvođenju buduće evrovizijske pesme.

Darude i Sebastijan Rejman

A kada je reč o izboru numere, YLE je ranije otkrio da će model ostati isti prošlogodišnjem — u saradnji sa izvođačem, javnosti će se predstaviti tri pesme, i to 8, 15. i 22. februara, a izborno veče planirano je 2. marta u TV šouu UMK — Uuden Musiikin Kilpailu, u kojem će publika i međunarodni žiri izabrati predstavničku kompoziciju.

Evo šta je di-džej Derud, kako se izgovara njegovo ime, izjavio povodom svog nastupa na Evrosongu.

Oznake