Evrovizija 2019

Sergej Lazarev ponovo u evrovizijskom pohodu

Nagađanjima je kraj jer je ruska državna televizija RTR obznanila i potvrdila da će velika muška zvezda Sergej Lazarev predstavljati Rusiju ovog maja u Tel Avivu.

Sergej će drugi put kročiti na evrovizijsku scenu, nakon što je 2016. godine u Stokholmu osvojio, ili bolje reći — zauzeo 3. mesto s pesmom You are the only one. Ono po čemu je Sergej ostao upamćen nije samo takmičarska numera, već i impresivan scenski nastup. Ni jedno, a ni drugo, nisu bili dovoljno dobri i kvalitetni kod stručnog žirija, pa je, iako prvoplasirani kod publike, na kraju zauzeo bronzano odličje, na žalost većeg dela javnosti.

Provereni tim

Ruska radio-televizija (RTR) ove godine se ponovo odlučila za interni izbor predstavnika, nominujući jednog od najuspešnijih i najprodavanijih umetnika na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. Pesma koju će Lazarev izvesti na 64. izdanju Evrovizije biće ponovo delo Filipa Kirkorova, ruskog predstavnika iz 1995. godine, a u timu su još i Dimitris Kontopulos, autor brojnih evrovizijskih pesama, producent Ilijas Kokotas, te koreograf Fokas Evangelinos. Navodno, biće to „moćna balada, nešto veliko i epsko“.

Ukratko o…

Sergej Lazarev je rođen 1. aprila 1983. godine u Moskvi. Kao dečak bavio se ritmičkom gimnastikom, ali bio je i aktivan u brojnim dečjim horovima. Kada je imao 14 godina, osvojio je prvu muzičku nagradu te posato član grupe „Neposedi“. Pobednik je italijanskog festivala Bravo Bravissimo 1996. godine. Bio je član poznate i vrlo uspešne duo-grupe „Smash“, a dobitnik je i brojnih ruskih MTV nagrada.

Uspešnu solo karijeru započeo je 2004. godine, a mentor mu je bio poznati britanski producent Brajan Roling (Brian Rawlling). Lazarev je poznat i po brojnim obradama velikih svetskih hitova, a zapažen je i na nastupima u mnogim televizijskim emisijama zabavnog sadržaja, kako u rodnoj Rusiji, tako i izvan nje.

I pre nastupa na Evrosongu 2016, on je pokušavao da nastupi na Evroviziji 2008. godine, ali ga je tadašnji ruski predstavnik Dima Bilan pobedio i dobio kartu za Beograd.

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Mnogo mi je drago što će Sergej Lazarev opet predstavljati Rusiju. Nešto mi govori da će ova balada biti zaista lepa i nikako ne treba isključiti mogućnost da i balada pobedi. Setite se upravo Dime Bilana, koji je baš pobedio sa jala dom i imao je veoma lep nastup. Zato ne treba potcenjivati balade, naročito ako ona ima emociju.

  • “Nije svaki dan badnji dan” a kamoli posle totalnog animoziteta prema Rusiji na Evroviziji…Takodje pisi propalo…Treba nadmasiti onaj nastup iz 2016. a po mom misljenju je to jako tesko jer nije proslo 30 godina nego samo 3 godine… Ja ne znam sta moze spektakularnije od onoga, jedino da leti iznad publike ili da izleti kroz krov dvorane hahha…Nista upamtite.

  • Rusi mogu da još u polufinalu da završe takmičenje, pa su angažovali Sergeja da se spase bruke i sramote. Mogu da naprave neviđenu odličnu kompoziciju, ali pobediti sigurno neće. Žiri će učiniti sve da se to ne dogodi. Srpsko žiri je 2016-te dao je samo jedan bod Rusiji, dok je narod dao svih 12 bodova Rusiji. Da je nepravda još veća, žiri čak dva puta može da glasa. Članovi žirija mogu da uzmu telefone i da glasaju, narod glasa jednom i još plaća za to. Ne očekujem ništa specijalno, ali očekujem bar prolazak u finale.

  • Rusiji baš stalo da pobedi. Uz svoje shvatanje Evrovizije, ne rizikujući ništa. Znači, eto treće pobede Ukrajine 🙂