Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Sekstet „D-moll“ je 11. predstavnik Crne Gore!

Naslednik Vanje Radovanovića i ovogodišnji predstavnik Crne Gore je grupa „D-moll“ sa pesmom Heaven (Raj). U superfinalnom duelu sa Ivanom Martinović-Popović, crnogorski sekstet je osvojio najviše glasova publike i tako poneo laskavu titulu 11. predstavnika Crne Gore na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu.

Kako je prošlo?

Kako je i najavljeno. U prvom krugu je svih pet takmičara predstavilo svoje kandidatske numere na maloj, ali raskošnoj sceni u podgoričkom studiju. Podsetimo, to su bili:

  1. grupa „D-moll“ | Heaven
  2. Andrea Demirović | Ja sam ti san
  3. Monika Knezović | Nepogrješivo
  4. Ivana Popović-Martinović | Nevinost
  5. Nina Petković | Uzmi ili ostavi

U revijalnom delu nakon prvog kruga nastupio je, između ostalog, Hari Mata Hari sa kratkim „medlijem“ svojih najpoznatijih pesama. Zanimljivo je istaći da je Hari izjavio da bi opet otišao na Pesmu Evrovizije u ime Bosne i Hercegovine.

U prvoj rundi su svi članovi žirija delili 1, 2, 3 i 5 poena, tako da jedna pesma ostaje bez poena. Glasali su, pored publike, predstavnici crnogorskih radio-stanica, zatim međunarodni žiri i crnogorski stručni žiri. Svi oni imali su 25% udela u glasanju. U prvom krugu moglo se poslati najviše 20 poruka sa jednog telefonskog broja, a u drugom najviše 10.

Favoriti žirija i crnogorske publike u prvom delu večeri bili su grupa „D-moll“ i Ivana Popović-Martinović, što je značilo da su direktno prošli u drugi deo takmičenja.

Tokom drugog kruga održana je i nagradna igra, u kojoj je pobednik osvojio put u Tel Aviv. Razume se, pobednik je bio jedan od SMS glasača.

Glasanje u superfinalu je trajalo 15 minuta. Ovde su odlučivali samo glasovi publike, a najveći broj pristiglih SMS poruka (čak 62,1%) osvojila je grupa „D-moll“ i pesma Heaven (Raj) koji će se takmičiti u 1. polufinalu 14. maja.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Crnogorcima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu

Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!