Balkan, Balkan! Evrovizija 2019

Katerina Duska peva u ime Grka na Evroviziji

Kanadska pevačica grčkog porekla Katerina Duska braniće grčke boje na Pesmi Evrovizije u Tel Avivu. Njena kompozicija biće objavljena 7. marta.

Grčka nacionalna televizija ERT potvrdila je i ozvaničila višenedeljna nagađanja medija da će Katerina biti njihova predstavnica. Odluku je donela posebno formirana radna grupa koju je predvodio Dimitris Papadimitriju, kompozitor uvodne muzičke numere Evrosonga 2006. A song of life. Radna grupa je formirana krajem 2018. godine, i najpre je imala zadatak da razmotri na koji način će uopšte biti biran predstavnik. Odluka je doneta interno, rukovođena idejom da Grčka treba da se ove godine predstavi savremenim pop zvukom.

Katerina je rođena i odrasla u Montrealu, u Kanadi, ali poslednjih godina živi i radi u Atini. Debitantski album „Embodiment“ izdala je 2015. godine za poznatu izdavačku kuću Minos EMI / Universal Records. Prošle godine je njena numera Far away izabrana da bude naslovna pesma marketinške kampanja na kanadskoj televiziji.

Katerina je i kantautorka, a njen muzički stil se opisuje kao dark-pop i soul. Zbog stila, boje i raspona glasa, često je porede sa Ejmi Vajnhaus.

Sarađivala je i sa svetki poznatim imenima, poput „Arctic Monkeys’“, LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany…

Oznake