Balkan, Balkan! Beovizija

Tina i Lola Amvon | Tvoje oči

Ženski duet, čija imena ne znače mnogo široj javnosti, čine Tina i Lola Amvon, koje će se na narednoj Beoviziji takmičiti s pesmom Tvoje oči. Nastupaju u 2. polufinalu 28. februara, a njihov redni broj je 11.

Tina Amvon je muzički producent, kompozitor i muzički pedagog. Rođena je 8. avgusta 1988. godine, a stekla obrazovanje na „Mala akademiji“ — privatnoj muzičkoj školi i gimnaziji za mlade talente 1997—2006. Individualne koncerte i nastupe imala je u Švedskoj i Francuskoj, a prve nastupe i snimanja svojih modernih kompozicija ostvarila je već u gimnaziji. Radila je produkcije pop pesama i spotova, učestvovala na na velikoj sceni „Brewaldhallen” kao vodič programa melodijskog festivala. Bila je deo tima producenata na velikoj pozorišnoj sceni „Göta Lejon“ sa poznatim svetskim zvezdama: Sven Bertil Taube, Lotta Engberg ,Charlotte Strandberg, Hanna Hedlund, Linda Kruger. Učestvovala je na konkursu za Melodifestivalen.

Olgica Lola Amvon rođena je u Beogradu 16. marta 1961. godine. Živi i radi u Švedskoj. Pohađala je muzičku školu „Josif Marinković“ u Beogradu, instrument violina. Učestvovala je na takmičenju „Zlatna sirena“ 1968. godine sa kompozicijom Proletnje nebo. Stekla je pevačko iskustvo kod istaknutih pedagoga Mirka Šouca i Zlatana Vaude (dečji hor Radio i TV Beograd). Nastupala je na „Beogradskom proleću“ sa pesmom To jedno leto i osvojila prvu nagradu žirija za aranžman. U slobodno vreme u Švedskoj peva u horu, gde je njen suprug Bratislav dirigent. Snimili su zajedno više kompozicija za PGP-RTS.

Bratislav Bata Amvon je kompozitor, dirigent, aranžer, instrumentalista, muzički pedagog i producent. Završio je nižu muzičku školu harmonike i klavira. Diplomirao je klarinet u Muzičkoj školi „Stanković“. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu pohađao je kompoziciju i dirigovanje. Napravio je svoj studio, gde započinje saradnju sa porodicom. Pesme na kojima je radio su Dance with me (naslovna numera za film LED), Life like tango, Kad ptice krenu na jug Rafaela Mega Hit (pesma za seriju „Psi laju vetar nosi“), Iskrena pesma (serija „Šifra Despot“).

Naziv pesme: Tvoje oči
Muzika: Tina Amvon
Tekst: Olgica Lola Amvon

TVOJE OČI

Kada tuga zavlada tvojom dušom i tamno je sve.
Kada tako malo treba, da se zaplačeš.
Onda budi tu u pravo vreme.
Učini sve za mene, bez dileme i ostani…

Tvoje oči, samo tvoje oči znaju,
zračak nade i kap snage da mi daju.
Samo tvoje oči će pomoći mi.
Samo tvoje oči.

Kada nemir zavlada tvojim telom i teško ti je.
Kada bi da pobegneš od sveta ali ne znaš kud ni gde.
Tad zaustavi sat za tebe i mene, neka ponovo za nas krene, kad ti si tu…

Tvoje oči, samo tvoje oči znaju.
Zračak nade i kap snage da mi daju .
Samo tvoje oči će pomoći mi.

Kao brodu na buri, svetionik sto sija.
Kao voda na dlanu žednog putnika.
Ako nastane tama nemoj da te je strah.
I u najcrnjem mraku tvoje oči su spas.
I dovoljan je samo tren, i bez reči one govore.

Oči… samo one znaju.
Svetlost i snagu da nam daju.
I dovoljan je samo jedan tren.
I bez reči one govore.


Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Isuviše providna pesma, bez wow efekta. Veoma mlaka balada. Ova pesma neće ići u finale i mislim da će ova pesma biti, kao i Lana i Aldo, zakucala za dno tabele.