Balkan, Balkan! Beovizija

Ivana Vladović i „Wonder Strings“ | Moja bol

Kvartet „Wonder Strings“ sa Ivanom Vladović, pevačicom sa već stečenim evrovizijskim iskustvom, takmiči se na ovogodišnjoj Beoviziji s pesmom Moja bol. Predstaviće se publici u 1. polufinalu 27. februara, pod rednim brojem 11.

Gudački kvartet „Wonder Strings“ osnovan je 2000. godine sa idejom da se muzičari koji su klasično obrazovani bave sviranjem na jedan drugačiji način. Vrlo brzo postali su prepoznatljiv sastav koji na autentičan način na scenu donosi obrade čuvenih muzičkih hitova u žanrovima kao što su tango, džez, latino, etno, pop, rok. Do sada imaju tri objavljena albuma: „Wonder“, „YU Rock!“ i „Hotland“. Kvartet čine četiri vrhunske muzičke umetnice: Aleksandra Popović, Mirjana Nešković, Danijela Milutinović i Ivana Uzelac.

Ivana Vladović je naša poznata pop pevačica koja je domaćoj publici postala poznata učešćem u brojnim muzičkim televizijskim emisijama, ali i po hit singlu Magnet za ludake koji objavljuje 2017. godine. Ivana ima bogato evrovizijsko iskustvo i dobro je poznata evrovizijskim fanovima jer je kao prateći vokal nastupala na Evroviziji 2015. i 2018. godine. U njenoj biografiji može se pronaći interesantan podatak da je 2008. godine imala čak 62 uzastopna nastupa na letnjoj pozornici u Tunisu.

Autorka pesme Moja bol je Aleksandra Milutinović.

Aleksandra Milutinović je jedna od naših najistaknutijih muzičkih umetnika i stvaralaca, instrumentalista, autorka na desetine hitova za muzičke zvezde iz celog regiona. Rođena je 1980. godine u Beogradu. Prve autorske radove promovisala je nastupajući u sastavu pop rok grupe „Sedmi dan“. Sa 18 godina pojavljuje se kao autor muzike, tekstova i aranžmana na debitantskom albumu Goce Tržan „U niskom letu“. Od tog momenta se ređaju uspesi na muzičkim festivalima. Osvojila je brojne nagrade. Autorka je radijskog projekta „Pet veličanstvenih“ u saradnji sa Radijom S koji je doneo pet hit pesama u izvođenju Marije Šerifović, Jelene Tomašević, Emine Jahović, Aleksandre Radović i Nataše Bekvalac.

Naziv pesme: Moja bol
Muzika: Aleksandra Milutinović
Tekst: Aleksandra Milutinović

MOJA BOL

Isto je sve
Ljubav me boli na dodir
Naviknem se
Al’ još me pratis k’o nemir
Ne spavaš
A htela sam
Da te u srcu uspavam

Dužan zauvek si mi
Lice i naličje moje si ti
I kad se prolije mastilo
Ovo je moja bol
Dužan si sve, kako smeš
Čitavu večnost da nedostaješ
I kad se prolije mastilo
Ovo je moja bol
Ovo je moja bol


Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ljudi pricati o ovoj pesmi kao o najboljoj od losih je travestija. Po meni je pesma remekdelo, plasman i Izraelu je nebitan, sve i poslednji da budemo srce bi mi bilo puno da nas ova pesma predstavlja. Nevena Bozovic je takodje dobar izbor i ne bi nas obrukala ali je moja bol daleko bolja

  • Ivana je već uspela da pokaže kakav vokal poseduje. A i devojke iz Wonder Strings su zaista dobre, tj. dobro sviraju.
    Što se pesme tiče, pesma je zaista dobra i, uz Lorda, nosi epitet ,,Favorit iz senke”. Pesma ima i početak i uspon, i kulminaciju i završetak. Jedna od kompletnijih pesama na Beoviziji. Ali, ono što je zanimljivo je to koliko je ova pesma slična pesmi koju je pevala na Beoviziji Mari Mari, a radi se o pesmi ,,Da ti se dlanovi zalede” (mislim da sam pogodio naziv pesme, ali ako nisam, onda neka me neko ispravi). Tu pogotovu mislim na refren.
    Mislim da bi, ako bi nas ova pesma predstavljala na ESC-u, došla do finala. Ali dalje napredovanje je nesigurno jer, kao i kod Lorda i Nevene, nisam siguran koliko će ovu pesmu ESC fanovi prihvatiti.

  • Ovo je kompozicija po konceptu Evrovizije. Malo dole, malo gore i više gore.

  • U moru nepamtljivih pesama i numera nedoraslih takmičenju koje treba da iznedri predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije, pa samim tim i tom velikom evropskom muzičkom takmičenju, ova pesma se izdvaja. Da se razumemo, ni ova pesma nije nikakav krik umetnosti ali je bar za koplje ispred ostalih na ovogodišnjoj Beoviziji. Ima početak, ima razradu, ima kretnju, dostizanje zenita i kraj. Pesma pokazuje zavidne i dokazane vokalne kvalitete Ivane Vladović a o umetničkim performansama čarobnog gudačkog kvarteta suvišno je i govoriti. Zbog svega ovoga a i zbog nemale doze emocije koju ova pesma sa sobom donosi, Ivana Vladović i Wonder Strings su zaslužile da budu predstavnice naše Srbije na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije (naglašavam, u ovakvoj konkurenciji). S toga se iskreno nadam i verujem da ćemo ove godine uspeti da izaberemo prave i dostojne predstavnike u Tel Avivu. Ivana i čarobne strune neka vam je sa srećom, moj glas imate !