Balkan, Balkan! Beovizija

Snežana Berić — Ekstra Nena | Još ti čujem glas

Dobro poznata Ekstra Nena vraća se na muzičku scenu u svom stilu — teatralnom baladom Još ti čujem glas, koju će otpevati u 1. polufinalu 27. februara, pod rednim brojem 9.

Snežana Berić, rođena u Beogradu, istaknuti je muzički umetnik, prva dama srpske šansone, izuzetnih vokalnih mogućnosti. Komponuje, piše poeziju, prozu i bavi se umetničkom fotografijom. Muzičko obrazovanje stekla je u klasi solo pevanja prof. Dorote Spasić u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu.

Snimila je 11 samostalnih albuma uz mnogobrojna audio, video i kompilacijska izdanja i napravila preko stotinu snimaka za Radio Beograd. Osvojila je 26 nagrada na muzičkim festivalima, a zapažen uspeh postigla je reprezentativnim nastupom na Pesmi Evrovizije u Švedskoj u Malmeu 1992. godine. Zahvaljujući tome, snimila je više samostalnih izdanja i kompilacija za strane izdavače, ostvarivši saradnju sa mnogim evropskim kompozitorima.

Dobitnik je zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Beograd za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti, učesnik je mnogobronih humanitarnih akcija. Autor je četiri knjige bajki, poezije, pesama i proze, kao i više naučnih radova prezentovanih i objavljenih na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu iz oblasti marketing menadžmenta u kulturi i umetnosti.

Pored nje, autori takmičarske pesme su Ivan Akulov i Milena Ludajić.

Ivan Akulov je rođen u porodici umetnika 1985. godine u Kišnjevu, Republika Moldavija. Ivan Akulov je već sa četiri godine počeo da pohađa časove solfeđa i da svira blok flautu, a potom se upisuje u srednju muzičku školu za darovitu decu „Sergej Rahmanjinov“. Tokom studiranja osvajao je nagrade na bojnim međunarodnim takmičenjima u Evropi. Završivši dve specijalizacije na Muzičkoj akademiji (rok i pop-džez pevanje), Ivan Akulov stiče titulu magistra pevanja. Početkom 2017. godine dolazi u Srbiju da snimi pesmu sa Majom Odžaklijevskom i pobeđuje na festivalu „Ohrid fest – Ohridski trubaduri“ 2017. godine sa kompozicijom Odlazi. Ivanova kompozicija Wild soul u izvođenju Kristine Skarlat predstavljala je Republiku Moldaviju na Pesmi Evrovizije 2014. godine. Takođe, bio je učesnik rumunskog i ruskog nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije, gde je imao zapažene rezultate.

Milena Ludajić rođena je 1976. godine u Kikindi. Autor je scenarija za nekoliko pozorišnih predstava za decu. Objavila je zbirku pesama za decu i odrasle, „Snovi su nam se sreli“, pod recenzijom glumice Ljiljane Stjepanović i prof. Velimira Abramovića. Dobitnik je nekoliko nagrada na brojnim festivalima. Kao tekstopisac sarađuje sa izvođačima i bendovima iz zemlje i regiona. Na ovogodišnjoj Beoviziji učestvuje kao koautor teksta pesme Još ti čujem glas koju izvodi Snežana Berić — Ekstra Nena, i kao autor numere Boje grupe „Gypsykord“.

Naziv pesme: Još ti čujem glas
Muzika: Ivan Akulov
Tekst: Milena Ludajić, Snežana Berić

JOŠ TI ČUJEM GLAS

Izgubljenim putem za raj
Lutali smo, tragali mi
Istok, Zapad, Sever il’ Jug
Putokaz moj si ti.
…Dajem srce i ljubav, za novi san.

Još ti čujem glas
Još te budna sanjam ja
Ovo nije laž, koja traži spas Tebi sam dala i oproštaj
Još ti čujem glas… za nas.

Svako jutro čežnja je tu, prelazi prag, ostavi trag.
Podseti me da nemam kud’
I zatvori put do dna.
…Dajem srce i ljubav za novi san.

Još ti čujem glas
Još te budna sanjam ja
Ovo nije laž, koja traži spas
Tebi sam dala i oproštaj.
Još ti čujem glas…. Ovo nije laž, koja traži spas
Tebi sam dala i oproštaj.
Još ti čujem glas… za nas.


Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • O pevačici kao što je Extra Nena neću trošiti reči, jer je ona veliko ime na našoj muzičkoj sceni.
    Što se same pesme tiče, mogu samo da kažem da je ova pesma dosta prosečna, ali opet ima taj lični pečat koji sa sobom Extra Nena nosi. Verujem da će ona otići u finale Beovizije, ali sigurno neće pobediti i predstavljati našu zemlju na ESC.