Evrovizija 2019

Belgija predstavila evrovizijsku numeru „Wake up“

Frankofoni nacionalni emiter u Belgiji RTBF predstavio je evrovizijsku pesmu Wake up koju će ovog maja u Tel Avivu otpevati Elio Vasamije.

Autor ove numere je Pjer Dumulan, čovek koji je kreirao i numeru City lights, koju je 2017. godine na Evroviziji u Kijevu izvela Blanš, i s kojom je zauzela visoko 4. mesto.

Wake up je predstavljen evrovizijskoj publici u jutarnjem radijskom šouu MNM, čiji je voditelj evrovizijski komentator Peter van der Ver.

Elio Vasamije (fr. Eliot Vassamillet) ima 18 godina i učestvovao je u sedmoj sezoni takmičenja The Voice Belgique prošle godine. Iako nije daleko dogurao u takmičenju, izvesno je ostavio utisak na stručnu javnost, skrenuvši pažnju i na pomenutog kompozitora Pjera Dumulana.

Kada sam ga čuo kako peva na „slepoj audiciji“, osetio sam da ima „ono nešto malo ekstra“ u sebi što tražim u izvođačima – osetljivost i krhkost koje su neophodne da prenesu emocije — izjavio je Pjer Dumulan.

Ovogodišnji izbor evrovizijskog predstavnika pripao je frankofonom delu Belgije — Valoniji — čiji je nacionalni medijski servis RTBF ponovo odlučio da selekciju izvrši internom metodom. Kao i 2017. godine, i ove je laskava titula pripala mladoj nadi koja je afirmaciju stekla kroz takmičenje za mlade talente.

Belgija će se takmičiti u 1. polufinalu 14. maja, u kojem se nalazi i naša zemlja.

Oznake