Evrovizija 2019

Grci konačno predstavili pesmu Katerine Duske „Better love“

Nakon dugog najavljivanja, nova grčka evrovizijska pesma Better love u izvođenju ovogodišnje predstavnice Katerine Duske, konačno je puštena u etar. Ona će pokušati da u 1. polufinalu 14. maja Grke posle dve godine vrati u finale takmičenja i usput donese svojoj naciji drugu pobedu posle one iz 2005. godine.

„Novu grčku evrovizijsku numeru autorski potpisuje pevačica u saradnji sa mladim umetnikom zvanim „Leon of Athens“ i Dejvidom Snedonom (David Sneddon). Stilski je definisana kao alternativna pop numera umerenog tempa koja ima puls i snagu.“

Htela sam da napišem pesmu koja će zvučati kao poziv, kao zagrljaj. Nežna pesma s borbenim duhom o reči koju obilno koristimo, ali joj zapravo retko dajemo značenje. To je stvarno put ljubavi, koga god da volite.

Javni servis ERT je odlučio da svog ovogodišnjeg evrovizijskog uzdanika izabere preko, ovaj put, planirane interne selekcije. Katerinu Dusku za predstavnicu je odabrala radna grupa formirana od strane spomenutog državnog emitera, a njen predsednik je bio Dimitris Papadimitriju, autor naslovne teme Evrosonga 2006. A song of life. Radna grupa je formirana krajem 2018. godine i najpre je imala zadatak da razmotri na koji način će uopšte biti biran predstavnik. Odluka je doneta interno, rukovođena idejom da Grčka ove godine treba da se predstavi savremenim pop zvukom.

Katerina je rođena i odrasla u Montrealu, u Kanadi, ali poslednjih godina živi i radi u Atini. Debitantski album „Embodiment“ izdala je 2015. godine za poznatu izdavačku kuću Minos EMI / Universal Records. Prošle godine je njena numera Far away izabrana da bude naslovna pesma marketinške kampanja na kanadskoj televiziji.

Katerina je i kantautorka, a njen muzički stil se opisuje kao dark-pop i soul. Zbog stila, boje i raspona glasa, često je porede sa Ejmi Vajnhaus.

Sarađivala je i sa svetki poznatim imenima, poput „Arctic Monkeys’“, LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany…

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Grcima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!