Evrovizija 2019 Izabrani predstavnici

„Arcade“ je holandska pesma za Tel Aviv

Holandski predstavnik Dankan Lorens predstavio je numeru sa kojom će zastupati „lale“ u Tel Avivu. Tog 16. maja će se u 2. polufinalnoj večeri planetarnoj publici predstaviti sa kompozicijom Arcade, te će pokušati da svoju naciju uvede po šesti put u finale za poslednjih šest godina, a i da joj usput donese prvu pobedu još od 1975. godine.

Pesmu pored pevača autorski potpisuju i Wouter Hardy i Joel Sjöö i stilski je mračna pop balada umerenog tempa.

Ovaj momak je pažnju javnosti skrenuo na sebe 2014. godine, kada se takmičio u popularnom šou-programu za talente The Voice of Holland. Jedna od članica žirija bila je Ilse de Lange, evrovizijska vicešampionka iste godine u duetu „The Common Linnets“, a sada je ista dama bila u komisiji nacionalnog emitera AVROTROS za izbor evrovizijskog predstavnika.

„Dankan je poseban! Njegove pesme imaju međunarodni karakter i autentičnost. On ima ličnost potrebnu za ovakvu veliku priliku. Za njega, muzika je uvek na prvom mestu“, izjavila je Ilse.

Novi evrovizijski predstavnik Holandije rođen je 1994. godine, a nedavno je diplomirao na rok akademiji u Tilburgu. Tu je sebe usmerio ne samo kao pevača već i kao kompozitora i tekstopisca. Poslednjih godina se tome posvetio boraveći u Londonu i Stokholmu.

O svom novom angažmanu, talentovani mladić je rekao:

„Proteklih godina su Holandiju predstavljali poznati izvođači. Ja nisam toliko poznat, ali je to dobra stvar jer Holandija ima mnogo mladih i talentovanih muzičara. Moje učešće dokazuje da ništa nije nemoguće. Odjednom možete dobiti priliku da predstavite svoju zemlju na međunarodnoj sceni. Ponosan sam i daću sve od sebe“, kazao je Dankan povodom svog imenovanja.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Holanđanima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Šta mislite o takmičarskoj pesmi?
Sending
User Review
3.94 (48 votes)
Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.