Evrovizija 2019

Čingiz Mustafajev adut Azera s pesmom „Truth“

Čingiz Mustafajev 12. je predstavnik Azerbejdžana na Pesmi Evrovizije, a ove godine u Tel Avivu takmiči se s pesmom Truth.

Evrovizijska pesma pobedila je na konkursu nacionalne televizije „Idžtimai“ na koji je stiglo nešto više od 350 pesama. Njen autor je Boris Milanov, bugarski kompozitor koji je već imao nekoliko evrovizijskih pokušaja.

S druge strane, i izbor pevača interna je odluka nacionalne televizije, mada se do imena nije došlo direktnim delegiranjem, već su organizovane zatvorene audicije za nekoliko već afirmisanih izvođača. Od 15-ak kandidata, u najuži izbor ušlo je njih četvoro, a među njima je bio i Čingiz.

Ovaj momak je u žižu javnosti dospeo pobedom u šouu za mlade talente Pop Idol.

Kada je reč o pesmi Truth, ocenjuje se da je to savremena, pop, radijski prijemčiva numera, a govori o prevari, nepoštenom i nečistom odnosu između dvoje partnera. „Prihvatite prevaru ili se oslobodite iluzija“, poruka je ove pesme.

Borislav Milanov kazao je da je bio skeptičan prema Čingizu i načinu na koji će izneti pesmu, budući da je do ovoga negovao nešto drugačiji muzički pravac.

„On je strastven prema muzici i svojoj kulturi. Dodali smo i neke jedinstvene elemente tradicionalne azerbejdžanske muzike, koja se briljantno uklopila, tako da je kompozicija poslatal autentični spoj Azerbejdžana i Zapada“, rekao je Milanov.

Redakcija sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Azerima na izboru i želi sreću na takmičenju u Tel Avivu!

Oznake